Hur man skapar en e-hyperlänk i Adobe Indesign

June 6

Hur man skapar en e-hyperlänk i Adobe Indesign


Adobe InDesign är ett populärt program i professionell design cirklar för att producera trycksaker såsom tidningar och tidskrifter. Men programmet har också möjlighet att placera interaktiva funktioner i ett elektroniskt dokument, såsom en broschyr eller ebook, när InDesign-filen exporteras som en PDF-fil. Skapa en e-postlänk, medan inte svårt, är inte så enkelt som det är i Word.

Instruktioner

1 Använd textverktyget, bokstaven "T" i verktygsraden, och definiera ordet eller frasen du vill förvandla till en hyperlänk. Dubbelklicka på ett ord för att göra ett enda ord val; eller dubbelklicka och håll ner på det första ordet i en fras, sedan flytta markören över resten av frasen innan du släpper.

2 Öppna "hyperlänk" panelen och klicka på ikonen panelmenyn, en liten nedåtriktad triangel bredvid tre horisontella linjer i det övre högra hörnet av panelen.

3 Välj "Ny hyperlänk" när menyn öppnas. När rutan hyper alternativ öppnas väljer du "URL" i rullgardins val för "Typ". Låt dokument val som "Untitled", och namn som "Namnlösa."

4 Skriv in e-postadress i adressplats i HTML-format "mailto: [email protected]", skriver i själva e-postadress.

5 Gör de val du önskar i utseendet delen av panelmenyn. Standarden är att välja Osynlig rektangel, och göra färg och understryker alternativ någon annanstans. Klicka på "OK."

6 Definiera ordet eller frasen i hyperlänken och i kontrollpanelen längst upp i fönstret och välj understrykningsikonen.

7 Öppna "Färg" panel och välja en nyans av blå för att beteckna en länk. Om du har flera länkar i dokumentet, är det bättre att använda en sparad inställning för blått i "Rutor" panel för alla länkar.

8 Testa länken genom att konvertera dokument, eller bara sidan till en PDF, och klicka på länken. Ditt e-postprogram bör öppna med ett e-postmeddelande adresserat till den post du angett för länken.

Tips

  • Du kan också skapa ett e-posthyperlänk grafiskt med hjälp av knappalternativen med InDesign.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com