Hur konvertera en Handycam till MPEG

January 18

Många moderna Sony Handycam-videokameror levereras med programvara som gör att du kan se filmer från kameran på datorn, men MTS eller MT2S format som används av kamerorna är inte kompatibel med datorer som inte har programvaran installerad. Därför, om du vill dela videoklipp som du skapar på kameran med andra, bör du konvertera videoklipp till ett format som är allmänt kompatibel. Om du vill konvertera din video till ett format säker på att vara kompatibel med andra datorer och operativsystem, är sedan MPEG är ett idealiskt val. MPEG är kompatibel med inhemska spelare i Windows, Mac, Linux och de flesta andra moderna plattformar.

Instruktioner

Importera video från videokamera

1 Stäng av Sony Handycam videokamera. Anslut den lilla änden av USB-kabeln till mini-USB-porten på baksidan av kameran och anslut sedan den andra änden till datorn.

2 Sätt på Sony Handycam videokamera, och sedan ställa omkopplaren på "On" eller "Stand By" - beroende på modell HandyCam du äger. Vänta några sekunder för Windows att upptäcka minneskortet eller annan media lagringsenhet i Sony videokamera och konfigurera den som en flyttbar lagringsenhet. Windows bekräftar installationen av media med en liten pop-up-fönster längst ner på skärmen. Obs: Om Windows visar fönstret Spela upp automatiskt och uppmanar dig att överföra video till din dator genom att följa på skärmen för att överföra videoklipp till datorn.

3 Klicka på "Start" -knappen efter Windows bekräftar lyckad installation av den flyttbara lagringsenheten i Sony Handycam. Klicka på länken "Dator" på menyn "Start" och sedan dubbelklicka på enhetsbokstaven som tilldelats av Windows till mediaenhet i Handycam videokamera när skärmen Windows Explorer visas.

4 Klicka och välj videoklipp från Sony Handycam minne enhet som du vill överföra till datorn. Klicka på "Redigera" i Windows Explorer menyraden och sedan klicka på "Kopiera".

5 Bläddra till mappen i Windows Explorer där du vill spara filerna från Sony Handycam. Tryck på "Ctrl" och "C" för att kopiera videoklippfiler från videokameran till den mapp du valt.

Konvertera video till MPEG-format

6 Navigera till en webbplats som erbjuder gratis en video converter program. Webbplatser som Download.com och FreeVideoTool.com erbjuder många olika program du kan använda för att konvertera MTS filer från din Sony Handycam till MPEG-format. Ladda ner programmet installationsfilen och spara den på din dator.

7 Starta Windows Explorer på din dator. Bläddra till den mapp där du sparade installationsfilen för videokonverteringsprogram. Dubbelklicka på installationsfilen och följ instruktionerna för att installera programmet. Starta om datorn om det behövs.

8 Starta konverteringsprogram video på din dator. Klicka på "File" alternativet på menyraden eller "Import" i verktygsfältet. Bläddra till de videoklipp du har importerat från Sony Handycam videokamera. Markera ett av klippen och klicka på "Importera" eller "Öppna". Obs! Vissa videokonverteringsprogram kan du konvertera filer i omgångar, vilket innebär att du kan välja och arbeta med flera videofiler på en gång. Se hjälpdokumentationen för videokonverteringsprogram för att se om den stöder den här funktionen.

9 Klicka på "Output Container", "Output Format" eller "Spara som typ" i omställningsprogrammet, välj sedan "MPEG" eller "MPG" som mål videoformat. Om programmet erbjuder kvalitet eller upplösningsinställningar, välj "Standard" eller "Samma som original" för att behålla videokvalitet på det ursprungliga klippet.

10 Ange en "Spara som" eller "nya video" filnamn för den nya filen, och klicka sedan på "Spara" eller "OK".

11 Klicka på eller "Start" knappen "Konvertera", och sedan vänta på program för att konvertera filerna från videokameran till MPEG-format. Beroende på storlek och längd på videofilen, kan hastigheten på din dator och vilket program du använder, den tid som krävs för att omvandla videoklippet vara några minuter eller flera timmar.

12 Stäng video converter programmet efter det bekräftar den framgångsrika omvandlingen av MTS eller MT2S videofiler till MPEG eller MPG-format.

Tips

  • Om MTS filer från Sony Handycam är relativt kortvariga och små i storlek, överväga att använda en online-omvandlare som den på ConvertFiles.com. Sajten är gratis och gör ett ganska bra jobb med att konvertera mindre HD-filer från videokameror.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com