Hur gör jag fart upp en dator med Windows XP?

February 19

Du kan optimera Windows XP hastighet genom att stänga sina extra tjänster. Framför allt använder Windows XP flera visuella effekter som kräver konstant minne för att utföra. Det är också ständigt kör resurskrävande indexering program som granskar din hårddisk för nya filer och gör noterar deras läge. Detta snabbar upp systemets sökfunktion finns under Start-menyn, men om du inte använder sökning på en regelbunden basis kan du återta minne genom att stänga ner den.

Instruktioner

Inaktivera indexering

1 Klicka på "Start" och klicka sedan på "Den här datorn".

2 Högerklicka på ikonen som representerar hårddisken och klicka sedan på "Egenskaper".

3 Leta reda på "Tillåt indexeringstjänsten" inträde och klicka i kryssrutan bredvid det så att det är klart. Klicka på "OK."

Konfigurera bildskärmsinställningar

4 Klicka på "Start" och klicka sedan "Kontrollpanelen."

5 Klicka på "System" och sedan klicka på fliken "Avancerat" när det nya fönstret öppnas.

6 Klicka på fliken med titeln "Performance" klicka sedan på "Inställningar".

7 Inaktivera Windows XP visuella effekter genom att klicka i kryssrutorna bredvid deras namn. Klicka på "OK" för att avsluta.

Tips

  • Du kan också påskynda din dator genom att aktivt stänga processer som du inte behöver. Tryck på Ctrl, Alt och Delete samtidigt för att aktivera Aktivitetshanteraren. Klicka på fliken med titeln "Processer" och klicka sedan på "Memory". Detta kommer att visa dig vilka processer som använder mest minne. Om du inte behöver dem, stänga dem en efter en genom att klicka på dem och sedan klicka på "Kill Process."
  • Var försiktig när du inaktiverar processer. Om du är osäker om du behöver en viss process, kan det bidra till att placera sitt namn i en sökmotor för att få mer information.
  • Varje visuella effekten du inaktiverar ska göra ditt system lite mer lyhörd, men inaktiverar dem alla kommer att göra din dator ser ganska vanligt.
  • Inaktivera filindexering kan kraftigt påskynda datorn, men datorn sökfunktion blir långsammare om du gör.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com