Hur man använder en Vocoder på Audacity

August 23

Hur man använder en Vocoder på Audacity


En vokoder kombinerar en inspelning av en mänsklig röst med en syntetiserad vågform för att åstadkomma en robot-liknande effekt. Audacity fri, öppen källkod ljudredigering programmet ingår en vocoder plug-in som du kan använda för att producera denna effekt. Audacity är vocoder kräver att du skapa en stereo vågform med sång på vänster kanal och den syntetiserade ljudet på höger sida. Vokodern modulerar sedan den vänstra kanalen med den högra ett.

Instruktioner

1 Starta Audacity. Öppna menyn "Arkiv" och för musen över "Import". Klicka på "Audio".

2 Navigera till röstinspelning som du vill använda Audacity vocoder. Dubbelklicka på filen för att ladda den i Audacity. Klicka på "OK" om Audacity ber dig bekräfta importmetoden.

3 Öppna menyn "Spår". Klicka på "stereospår till Mono" för att konvertera den importerade ljud till en mono spår. Öppna menyn "Tracks" igen, för musen över "Lägg till ny" och klicka på "ljudspår." Audacity kommer att skapa en ny mono ljudspår under sång.

4 Öppna "Skapa" menyn och välj "Tone". Ställ in "Wave" till "Sawtooth." Klicka på "OK." Audacity kommer att generera en bärare vågform för vokodern att använda.

5 Klicka på nedåtpilen bredvid namnet på den vokala i det övre vänstra hörnet av Audacity mixerfönstret. Klicka på "Gör stereospår" att ansluta sig till sång och den genererade tonen.

6 Öppna menyn "Effect" och rulla ner till botten av listan över effekter. Klicka på "Vocoder" för att öppna vocoder plug-in.

7 Justera "Antal Vocoder Bands" reglaget i vokodern plug-in fönstret som önskas. Ju fler band du använder, kommer jämnare sång ljud; kommer emellertid ett högt antal band också i hög grad öka effekten behandlingstid.

8 Klicka på "OK" för att tillämpa vocoder effekt. Klicka på "Play" för att lyssna på vokodad sång.

Tips

  • Om vocoder effekten inte dyker upp i Effekt-menyn, uppgradera till den senaste versionen av Audacity.
  • Försök att använda olika typer av vågformer samt frekvenser för att producera olika vokoderutformningar effekter.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com