De bästa webb typsnitt att använda

February 10

De bästa webb typsnitt att använda


De flesta av oss tänker inte så mycket på de typsnitt vi ser på våra favoritwebbplatser, men för webbdesigners, välja de bästa webb teckensnitt som ska användas är en viktig del av att utforma en användarvänlig webbplats. Designers strävar efter att välja typsnitt som är lätta att läsa och orsaka lite ansträngda ögon över tiden, så att användarna har de bästa surfing upplevelse som möjligt.

serif Typsnitt

Serif typsnitt känns igen på de små linjer som sträcker sig från ändarna av symboler och bokstäver som ser ut som "fötter" (längs botten av bokstäver) eller "flaggor" (högst upp på bokstäver). Dessa små linjer bidrar till att vägleda ögat längs en textrad, samt att varje tecken mer unik och därför lättare att känna igen. Mer vanligt förekommande i tryck, serif typsnitt förmedla en traditionell, ståtlig, personlig, intellektuell eller konservativ känsla med din text. Georgien och Times New Roman är standard serif typsnitt som ingår i Microsoft Windows, så använd dessa typsnitt för att se till att alla Windows-användare kommer att kunna läsa din webbsida precis som du utformar det.

Sans Serif Typsnitt

Sans serif typsnitt, däremot, inte har de "fötter" eller "flaggor" som finns i serif typ, vilket gör bokstäverna visas enklare och mindre tydlig. Sans serif typsnitt används ofta i tryck som rubriker och bildtexter, och ofta förmedlar en teknisk, ungdomlig, "cool" modern eller stilren känsla på webben. Sans serif typsnitt används ofta för organ text på nätet eftersom de ofta visar tydligare på datorskärmar än serif typsnitt. De vanligaste sans serif typsnitt på webben för Windows-användare är Arial, Verdana, Helvetica och Tahoma.

Monospace teckensnitt

Monospace (eller "monotype") teckensnitt typsnitt där varje tecken tar upp lika mycket utrymme på en rad, oavsett om det är en tunn eller tjock karaktär. Monospace teckensnitt på nätet är mest typiskt användas antingen för rubriker eller betecknar programkod. Eftersom varje bokstav har samma bredd, det finns oregelbundna mellanrum mellan bokstäver, vilket gör monospace teckensnitt ett dåligt val för block av vanlig text. Courier New och Lucida Console är de enda monospace teckensnitt som allmänt ingår i Windows.

dekorativa Typsnitt

Förutom serif, sans serif och monospace typsnitt, det finns otaliga exempel på dekorativa typsnitt - typsnitt som är kursiv, blockera, grafik eller handritade alla dekorativt syfte. Använda dekorativa typsnitt på webben är problematiskt eftersom inte alla användare kommer att ha samma typsnitt som finns på hans dator. Därför är det bästa sättet att använda dekorativa typsnitt på en webbplats för att skapa en grafisk bild som innehåller dekorativa typsnitt, sedan visa bilden på din webbplats i stället för typ.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com