Hur ändrar jag en XPS M1730 pekplatta?

January 14

Hur ändrar jag en XPS M1730 pekplatta?


Dell XPS M1730 är en komplett spelmaskin, med en 17-tums bildskärm, en Intel Core Duo X7900 processor och dubbla Nvidia processorer. Med en start klistermärke pris på över $ 3000, är ​​detta en av de högre slutet Dell modeller, och väl värt fastställande när pekplattan misslyckas. Ersätter pekplattan är inte svårt, men innebär att ersätta hela den övre plastdelen av bottenaggregatet. En omedelbar lösning på problemet är att använda en extern mus, men det kan vara besvärligt att bära överallt du använder den bärbara datorn. Innan du byter pekplattan bör du först se till att problemet inte är programvarurelaterat och kontrollera att du inte har ett virus eller andra systemfel. Om styrplattan fortfarande inte svarar även efter omstart eller installera ett operativsystem, ersätta pekplattan.

Instruktioner

1 Lägg en trasa över arbetsområdet så att du inte repar plast av den bärbara datorn. Koppla ur strömkabeln och alla andra kabel från den bärbara datorn. Ta bort batteriet och sedan lossa skruvarna från botten av den bärbara datorn.

2 Ta bort minnet, Wi-Fi-kortet och hårddisken omslag. Ta bort RAM och Wi-Fi-kort av något trycka ut armarna som håller korten och låta de moduler till pop ut på en 45-graders vinkel. Dra korten fria från datorn. Koppla bort Wi-Fi-terminal trådar innan du lyfter korten från datorn.

3 Lossa skruven som säkrar CD / DVD-enhet. Skjut ut enheten genom att sätta den platta kanten av en precisionsskruvmejsel och bända ut.

4 Ta bort hårddiskmonteringen genom att dra ut åt vänster. Ta bort alla andra skruv du ser på botten av den bärbara datorn. Dessa säkra omkopplaren locket displayen enheten och tangentbordet.

5 Vänd den bärbara datorn över och öppna den. Dra loss sidogångjärnskåporna genom att skjuta dem med den platta kanten av en precisionsskruvmejsel. Bänd upp växeln locket ovanför tangentbordet. Sätt den platta kanten av en skruvmejsel i skåran på höger sida av omkopplaren locket och bänd upp.

6 Lossa skruvarna som håller tangentbordet på plats. Skjut tangentbordet mot LCD-skärmen samtidigt lyfta den. Koppla bort datakabeln under genom att försiktigt lyfta datakontakten mot skärmen bara ett par millimeter. Bogserbåt datakabeln försiktigt för att dra ut den.

7 Koppla anslutningarna som håller bildskärmskabeln. Ta bort de två skruvarna som fäster de inre display gångjärn. Lyft LCD upp och av datorn. På så sätt kan du enkelt manipulera den bärbara datorn bas.

8 Ta bort skruvarna avslöjade under tangentbordet håller skyddsplåten på plats. Lyft ut plattan. Koppla bort pekplattan datakabeln från moderkortet. Kom ihåg att lyfta kontakten låsspaken något innan rycka ut kabeln. Låsspaken förblir fäst till kontakten. Undvika att bryta eller skada låsspaken. Släpp kabeln och ta bort pekplattan.

9 Kontrollera att du har tagit bort alla skruvar från botten, sidorna och baksidan av den bärbara datorn. För in den platta kanten av en precisions skruvmejsel i ett hörn söm av de nedre och övre plastdelarna på bottenaggregatet. Detta kommer att vara på sidan av datorn. Bänd plasten isär hela datorn. Känner ett lätt motstånd på grund av de inre plastklämmor, men om det finns en hel del motstånd, så har du missat en skruv någonstans. Ta den övre plast med pekplattan.

10 Fäst den nya pekplattan genom att sätta in kabeln i kontakten och sänka låsspaken. Sätt ihop den bärbara datorn plast, hårddisk, minne, Wi-Fi-kort, DVD-enhet och täcker. Anslut den bärbara datorn till eluttaget och låt den nya styrplattan för att identifieras automatiskt av datorn.

Tips

  • Var noga med att inte skada datakabeln i ersättningsprocessen. Om det blir skadad, måste du ersätta hela moderkortet med en ny.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com