Windows Group Policy Tips & tricks

January 15

Windows Group Policy Tips & tricks


Windows har en uppsättning regler som kallas Group Policy som kan användas för att hantera flera datorsystem över ett företags-LAN. Det visade först upp i Windows 2000 Server Edition. Sedan dess har sin kapacitet vuxit med stormsteg tillsammans frisläppandet av överlägsna operativsystem som Windows Vista, Windows 7 och Windows 2008 / R2 Server. Sålunda har varje iteration fört med sig ett överflöd av nya funktioner för att göra livet mycket enklare för nätverksadministratörer.

Energiförbrukning

Windows tillåter dig att minska strömförbrukningen bland alla dina serverns användare, bärbara och stationära datorer via grupprinciper. Dessa inställningar kan hittas under Datorkonfiguration, Inställningar, Kontrollpanelen inställningar, Energialternativ / Användarkonfiguration, Inställningar, Kontrollpanelen inställningar och Energialternativ. Du kan skapa server bred energischeman eller åsidosätta systemet för en viss användare.

Power skript

Den senaste Group Policy-version, publiceringsdatum, är kompatibel med Powershell-skript, vilket innebär att du kan automatisera vissa policyrelaterade uppgifter. Tänk på att de åtgärder som utförs från ett manus, och därmed deras resultat är endast aktiv för livslängden av skriptet. Därför Powershell-skript är endast optimal för uppgifter som att flytta filer mellan klienter och servrar, organisera händelseloggen eller göra säkerhetskopior.

programvaru~~POS=TRUNC

En annan tillgänglig funktion är möjligheten att blockera oönskade program från att installeras i nätverket. Detta är möjligt på grund av den AppLocker policy. Det kommer att åsidosätta alla lokala begränsning programvara politik. Som ett exempel, om den globala politiska block användare från att installera Firefox men en viss maskin lokala policy tillåter det, kommer AppLocker ersätta den politik och blockera användaren från att installera den.

Group Policy Management Console

Group Policy Management Console eller GPMC, är en viktig nedladdnings add-on som ger tillgång till många av de tidigare nämnda politiska funktioner. Den levereras med Fjärrserveradministrationsverktyg, eller RSAT. När du har installerat RSAT kommer du sedan behöver konfigurera det att hämta och installera GPMC, vilket kan göras genom Remote Server Administration Tools.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com