Felsökning en HP bärbar monitor

June 22

Felsökning en HP bärbar monitor


Datorer är delar av utrustning som har en komplexitet som rivaler någon annan, och skärmen på en HP laptop är en nyckelkomponent i den enheten verksamhet. Elanslutningar, batteri livscykler, övervaka inverter kablar och mer kan alla påverka prestanda för en HP laptop monitor, och lyckligtvis alla sådana fall kan korrekt troubleshooted för även om du anser dig själv en amatör när det gäller dator felsökning och reparation. Allt du behöver ha till hands är en stjärnskruvmejsel och en extern bildskärm.

Instruktioner

1 Kolla över din elanslutning för din HP laptop innan några andra felsökningssteg, eftersom det är det snabbaste potentiella problemet för att kontrollera ändå en av de vanligaste. Se till att nätadaptern är tätt ansluten till baksidan av din bärbara dator och ett vägguttag eller överspänningsskydd.

2 Överväga batteriet som källan till problemet. Om HP laptop skärmen är mörk problemet inte nödvändigtvis ligga med själva bildskärmen. Bärbara batterier varar i genomsnitt 1000 laddningar, så om din dator är lite äldre kan detta vara problemet. Kontrollera batteriindikatorn för att se om batteriet är i drift, om inte, kan det behöva bytas ut.

3 Justera inställningarna skärmens ljusstyrka. Inställningarna kan ha stängts ner hela vägen, vilket resulterar i en nästan helt mörk skärm. Bildskärmsinställningarna på HP laptop kan justeras via ljusknappar direkt ovanför de numeriska tangenterna på den översta raden på tangentbordet.

4 Anslut HP laptop bildskärm till en extern skärm. Anslut ena änden av VGA-kabeln till videoutgången på baksidan av din HP laptop, och sedan den andra änden till den externa bildskärmen.

5 Slå på HP laptop och den externa bildskärmen. Efter en stund, bör den externa bildskärmen visa information som din bärbara dator normalt övervaka skulle. Om så är fallet, måste du knäcka öppna bildskärmen för att kontrollera omriktaren kabeln. Om det visar ingen information är hela HP laptop moderkort förmodligen stekt och du kommer att behöva byta ut hela datorn.

6 Öppna bildskärmen för att kontrollera omriktaren kabeln genom att först ta bort skruvarna runt omkretsen av den bärbara datorns infattningen (dessa skruvar kan täckas med plastlock, som också kommer att behöva dök upp).

7 Lossna infattningen genom att dra tillbaka ett hörn långsamt tills den är fri. Leta upp vita omriktaren kabeln längst ner i mitten av den exponerade displayen. Det kan ha lossnat från omriktaren kabel som ligger precis bredvid. Omriktaren kabeln hjälper styra driften av bildskärmens bakgrundsbelysning, så om det har blivit bortkopplad bör vara källan till din skärm elände.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com