Hur man använder WMF i HTML

February 4

Hur man använder WMF i HTML


WMF står för Windows Metafile, en typ av grafik eller bildfil. I allmänhet är detta filformat som används för ritningar snarare än bilder och kan vara i färg eller svartvitt. HTML står för Hypertext Markup Language, och är det programmeringsspråk som används för att skapa webbsidor. Använda HTML i sig, kan du inte infoga en bild som är en WMF, inte heller kan du infoga en EMF, som står för Enhanced Metafile och är ett liknande format till WMF. Det finns sätt att använda en WMF i en HTML-fil, dock.

Instruktioner

Bädda en EMF Viewer i HTML-fil

1 Ladda ner EMF betraktaren och spara den på hårddisken. EMF tittaren är en liten bit av kod skriven i JavaScript.

2 Lägg till följande kod i avsnittet "huvud" av HTML-filen:

"<Script>

var Winwidth = "w";

var Winheight = "h";

var Filepath = "FirstFile.emf, SecondFile.emf";

var path = "../ images /";

</ Script>

<Script language = "JavaScript" och "h" är variabler; ersätta den verkliga bredden och höjden på bilden för dessa variabler, och ersätta den verkliga sökvägen om dina bilder är i en annan mapp än den \ images \ mapp.

3 Lägg till följande kod i avsnittet om HTML-filen vid den punkt i koden där du vill att bilden ska visas "Body":

"<Script>

InsertEmfViewer ();

</ Script> "

4 Ladda HTML-filen, WMF fil och EMF betraktaren skriptfilen till ditt webbhotell. Se till att bilden och EMF betraktaren befinner sig i samma mapp.

Konvertera WMF fil till JPG, GIF eller PNG

5 Öppna WMF fil i Word, i ett bildredigeringsprogram eller i en bild Converter som konverterar WMF-filer. I Word, markera bilden och välj "Export" från menyn "File". Ange vilken typ av fil du vill konvertera det till och klicka på "Export". I en bildredigeringsprogram, öppna WMF filen och välj "Spara som" från menyn "File". Välj filtyp och klicka på "Spara". Converter fungerar på ett liknande sätt, förutom att du kan klicka på "Konvertera" snarare än "Spara".

6 Infoga följande kod i HTML-filen på den plats där du vill att bilden ska visas:

"<Img alt =" image description "/> '

Infoga filnamn och beskrivning för din egen bild i citattecken i stället för "image.gif" och "image description." Samma kod kommer att fungera med GIF, JPG eller PNG-filer, så länge du se till att du har inkluderat rätt fullständiga namnet på filen.

7 Spara HTML-filen.

8 Överför både HTML-filen och bildfilen till webbhotell.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com