Hur till Öppen CD-filer på en Dell Dimension 2300

April 4

Du kan använda en CD för att spara eller lagra praktiskt taget vilken typ av datorprogram eller fil. Var det musik, filmer, program eller säkerhetskopiera filer, CD-skivan är en tillförlitlig lagringsmedium för dem alla. Din Dell Dimension 2300 stationär dator levereras med en optisk enhet kan du använda för att spela musik, installera program eller kopiera musik från en cd-skiva till din dator. Exekvera eller öppna en fil på en CD är en relativt enkel uppgift som är ungefär samma som att öppna ett på din bärbara dator hårddisk. I vissa fall, filer på en CD ens öppna automatiskt med något ingripande alls.

Instruktioner

Öppna installationsprogram

1 Sätt i installations-CD i den optiska enheten i datorn.

2 Vänta tills installationen eller installationsguiden ska visas på skrivbordet i Windows XP, klicka sedan på "Install" eller "Setup" länken. Om guiden inte visas inom några sekunder, klicka på "Start" och sedan "Den här datorn". Klicka på ikonen för CD- eller DVD-enheten i datorn. Dubbelklicka på "Setup" eller "Install" fil.

3 Acceptera licensavtalet för programmet, om det behövs. Acceptera standardinstallationsparametrar, och klicka på "Fortsätt" eller "Nästa". Följ kvar på skärmen för att installera programmet på din Dell laptop. Starta om datorn om du uppmanas att göra det.

Öppna CD Musik eller DVD videofiler

4 Gå till menyn "Start" och välj "Alla program" och "Windows Media Player".

5 Sätt in en ljud-CD i den optiska enheten på Dimension 2300 dator. Alternativt sätter en DVD-film skiva om du vill titta på filmen på datorn och har en DVD-ROM-enhet installerad.

6 Vänta för Windows Media Player för att börja spela musik eller DVD-skiva automatiskt. Om spelaren inte startar automatiskt, välj "Now Playing" -fliken och klicka sedan på "Play" länken.

7 Använd kontrollerna längst ned i Windows Media Player skärmen för att flytta bakåt eller framåt genom spår eller scener på skivan. Använd volymreglaget för att justera ljudnivån.

Kopiera låtar från CD till dator

8 Se till att din Dimension 2300 dator har en aktiv Internet-anslutning. Gå till menyn "Start" och välj sedan "Alla program" och "Windows Media Player".

9 Klicka på "Rip" -knappen i verktygsfältet. Klicka på "MP3" i pop-up fönster, välj sedan "OK."

10 Sätt in ljud-CD i CD- eller DVD-enheten på datorn. Windows XP startar kopiera låtar från CD-skivan till din dator. Windows XP hämtar också albumomslag för spåren. Vänta XP för att avsluta rippning eller kopiering, filerna från CD-skivan till hårddisken på datorn. Som standard Windows XP sparar filerna till "Min musik" undermapp i mappen "Mina dokument".

11 Klicka på "Play" -knappen på betraktaren kontrollfältet för att lyssna på de låtar du kopierade från musik-CD.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com