The Invention of Instant Messenger

April 2

Instant Messenger låter användarna kommunicera i realtid via Internet med hjälp av korta texter i en "delad" fönstret. Skapad av America Online och ofta kallad AIM, kan du använda denna kommunikationstjänst på en dator eller andra kommunikationsanordningar såsom Blackberrys, mobiltelefoner eller iPhone. Vanligtvis samtalet sker mellan två individer, men andra människor kan delta i diskussionen. Användare kan välja att chatta med AIM i ett alias om de har integritetsfrågor.

Historia

1989, AOL, då känd som kvant Computer Services, erbjöd en knappt märkt instant messaging förmåga till sina användare. Tre år senare gick AOL allmänheten på NASDAQ och 1995 nådde över 1 miljon användare. Om denna tid började snabbmeddelanden för att ta bort på AOL, Julia Angwin skriver i en mars 2001 artikel i & ldquo; The Wall Street Journal & rdquo. Barry Appelman, en före detta IBM anställd, tog några tidigare experimentera han & rsquo; D göras med spårnings användare och rsquo; onlinestatus och gjorde den till AOL och rsquo; s kompislista, en utvidgning av listan över aktiva namn i ett chattrum. År 1996 kunde AOL abonnenter använda kompislista; av 1997, introducerade AOL Instant Messenger. Enligt en maj 2010 artikel av Jon Kelly i "BBC News Magazine," experter en gång förutspådde att snabbmeddelanden skulle ersätta e-post som hur människor kommunicerar över Internet med 2004.

Antal användare

Sociala nätverkssajter som Facebook och MySpace har skuggan AOL Instant Messenger i popularitet, och Twitter dominerar snabb kommunikation via Internet. Ändå & # 039; s sannolikt för tidigt att ringa snabbmeddelanden ett minne blott. Enligt Radicati Group, ett Kalifornien-baserade IT-analysföretaget existerar 2,4 miljarder instant messaging-konton runt om i världen och med maj 2010 med 3,4 miljarder som förutsägs av 2014. Direktmeddelanden drar också användare som ett sätt att kringgå privatlivet invasion. BBC & # 039; s LJ Rich noterar till exempel att i länder som övervakar användningen av Internet, BlackBerry ägare använder sin meddelandeprogram för att undvika statligt stödda spioner.

förbättringar

Liksom alla Internettjänster, har AIM utvecklats över tiden och försökte att erbjuda mer användarvänliga alternativ. AIM 3.0, som lanserades 1999, låter användarna att hålla kontakten med tjänsten även om deras Internetanslutningen klippa kort av, och erbjöd Ikoner, vilket gjorde att användarna kan skicka bilder som representerade sig i meddelandet. År 2007 lanserade AOL det första målet version som är kompatibel med Windows Vista. En annan förbättring låter användare skicka snabbmeddelanden även till vänner inte loggat in på tjänsten.

Språk

Under årens lopp har chattanvändare utvecklat sitt eget språk, gjord av förkortningar och uttryck för snabbare kommunikation. Detta språk har blivit så tät, AOL har en ordbok på sin webbplats av villkoren, som består av bokstäver och siffror, som förmedlar tankar och idéer med minsta tecken. Några av dessa uttryck, såsom "LOL" för "skrattar högt," har blivit så populär att folk ibland använda dem i ansikte mot ansikte samtal.

konkurrenter

De mest kända instant messaging leverantörer, bortsett från AOL Instant Messenger, inkluderar Yahoo Messenger, Google Talk och Windows Live Messenger. Inledningsvis enligt Kelly, skulle inte dessa tjänster & # 039; t arbeta med varandra, men med tiden har leverantörerna gjort ändringar för att möjliggöra kommunikation mellan användare av olika meddelandeprogram.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com