Vad är Registry Cleaner i Windows XP?

July 26

Vad är Registry Cleaner i Windows XP?


I Microsoft & # 039; s operativsystemet Windows XP, är det "register" en massiv databas av mjukvara konfigurationer och inställningar som är en integrerad del av hur datorn fungerar. När ett program exekveras, är registret konsulteras för instruktioner om hur du använder programmet. Om registret blir belamrad med kod som borde & # 039; t vara där, är obrukbar, eller gör samma sak en annan bit av koden gör, kan det leda till att systemet blir instabilt. Det är där Registry Cleaner i Windows XP kommer in i bilden.

Fungera

Registry Cleaner i Windows XP är ett verktyg för att söka igenom en dator & # 039; s register och ta bort allt som borde & # 039; t vara där. Många webbplatser som innehåller länkar till "fria" registret städare levereras med skadlig kod, spionprogram eller ens virus. De bästa typerna av registret städare att få är shareware, där du måste betala en oberoende programutvecklare pengar för att använda programmet.

oönskad kod

Bitar av kod som ett register renare letar efter och tar bort innehålla allt som är oönskade av systemet, är inte längre används, eller har redigerats för att bli ogiltiga och icke funktionella. Dessa delar av data som finns kvar på ditt system kan orsaka att den blir instabil och även ur funktion.

Syfte

Windows XP Registry Cleaner är utformad för att ta bort ogiltiga och onödiga delar av koden från datorn & # 039; s register. Genom att göra detta, kommer detta att resultera i förbättrat system hastighet som din dator nu kommer att behöva gå igenom mindre kodrader för att slutföra processer. Windows XP Registry Cleaner är också bra eftersom, på grund av den massiva storleken på registret och det stora antalet kommandorader däri, rengöring ett register själv skulle vara helt opraktiskt.

Kritik

Kritiker av Windows XP Registry Cleaner hävdar att det inte finns något sätt för ett sådant program för att kunna skilja mellan registernycklar som är giltiga, ogiltiga, eller som helt enkelt inte längre tjänar ett syfte och är överflödiga. Vissa kritiker menar också att Windows XP Registry Cleaner kan vara direkt ansvarig för förlust av både systemets funktionalitet och användardata.

missuppfattningar

En vanlig missuppfattning om Registry Cleaner i Windows XP är att det är i stånd att hitta och ta bort skadlig kod, spionprogram och virus. I själva verket, medan Registry Cleaner kan oavsiktligt lösa ett problem på registernivå av operativsystemet som orsakas av en skadlig mjukvara, det var inte avsedda att bekämpa eller förhindra dessa program och kan inte användas på ett tillförlitligt sätt för detta ändamål.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com