Hur man installerar flera bildskärmar

February 17

Hur man installerar flera bildskärmar


Mer än en skärm för skrivbordet kan du enkelt användning av mer än ett program åt gången. Två eller flera bildskärmar kan visa samma syn på skrivbordet, som kallas "spegling". Datorn kan redan ha den maskinvara som behövs för att använda flera bildskärmar, eller kan du behöva installera ett nytt grafikkort. De flesta nya bärbara datorer har video utgångar som tillåter en extra bildskärm.

Instruktioner

Förberedelse

1 Titta bakom datorn för att se hur många videoutgång hamnar den erbjuder. Video Graphics Array (VGA) hamnar oftast blå med 15 små hål i tre rader med fem. Digital Visual Interface (DVI) är rektangulära och vitt med tre rader om åtta fyrkantiga hål.

2 Anslut display ingångskablar till varje önskad utgångsport på datorn. Dra åt vingskruvarna i kablarna, och se till att utgångsändar skruvas tätt i ingångarna av bildskärmarna.

3 Slå på datorn och monitorer. Om du använder Windows, högerklicka någonstans på skrivbordet och välj "Egenskaper" för Windows XP, "Anpassa" för Windows Vista eller "Skärmupplösning" för Windows 7. Om du använder Apple OS X, klicka på "Systeminställningar "-ikonen i dockan, navigera till" Displays "och klicka" Detect bildskärmar. "

Installation

4 Stäng av datorn och övervakar och dra alla kablar från datorns baksida, särskilt strömkabeln.

5 Skruva eller frigöra den löstagbara sidopanelen på datorn fall, beroende på vilken typ av fästelement som används. Leta reda på grafikkortet sitter på moderkortet, som är fäst på baksidan inuti datorn fallet. En flik snabb frisättning eller en skruv håller den på plats.

6 Använd en stjärnskruvmejsel för att skruva ditt grafikkort från baksidan av målet, eller helt enkelt lossa en flik snabbkoppling med fingrarna. Försiktigt bort kortet från kontakten på moderkortet och förvara den i en antistatpåse för elektroniska komponenter.

7 Sätt ditt nya grafikkort i samma kontakt och sätt varje extra kort i andra tillgängliga kontakter. Säkra varje grafikkort med en skruv eller med dess flik snabbkoppling. Sätt ihop datorn, sätt tillbaka alla kablar och slå på strömmen.

8 Sätt varje grafikkortets installation disk i CD-facket i datorn, en i taget, och följ anvisningarna på skärmen. När alla drivrutiner är installerade, navigera åter till "Display Settings" och välj varje bildskärm från rullgardinsmenyerna.

Tips

  • Windows XP-användare som vill använda mer än två skärmar kommer att behöva ställa upp ett nätverk med Maxivista programvara. (Se referenser 2)
  • Windows Vista och 7 användare måste se till att alla deras grafikdrivrutiner överensstämmer med antingen XPDM eller WDDM protokoll. Konsultera bruksanvisningen för denna information. De nyare WDDM-drivrutiner erbjuda mer stabilitet men är inte kompatibla med XPDM drivrutiner.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com