Hur man installerar Ubuntu på en Compaq 2100 Presario Laptop

September 22

Compaq Presario 2100 är en bärbar dator släpptes i mars 2003. Det finns två versioner av Presario 2100, en med en Intel Celeron-processor och den andra med hjälp av en AMD Athlon-processor. Oavsett konfiguration Compaq använder är öppen källkod operativsystemet Ubuntu ett utmärkt val, eftersom det är förenligt med alla möjliga hårdvarukonfigurationer. Eftersom Presario 2100 är en äldre modell dator, rekommenderar vi att du använder Hardy Heron som din version av Ubuntu, eftersom detta långsiktigt stöd utgåva innehåller många lätta mjukvarukomponenter som gör användningen av Compaq begränsade kapacitet.

Instruktioner

1 Ladda ner Ubuntu Wubi installer (version 8.04.506). Wubi är en Windows-baserad Ubuntu installation och installationsprogrammet som förenklar konfigurationen av operativsystemet Ubuntu.

2 Dubbelklicka på Ubuntu Wubi installationsfilen för att starta installationen.

3 Klicka på "Installera Inside Windows."

4 Välj installationsenheten, hårddiskstorlek, språk, Ubuntu som skrivbordsmiljö och ange din önskade administratörsbehörighet och klicka sedan på "Install". Detta kommer att ställa upp Ubuntu som ett separat operativsystem som kan startas vid systemstart. När installationen är klar väljer du "Starta nu" och klicka på "Finish." Detta kommer att starta om ditt system. När systemet startar, kommer du att presenteras med Windows Boot Manager, vilket ger dig möjlighet att starta Windows eller Ubuntu.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com