Hur ta isär en Compaq Presario Laptop

May 17

Hur ta isär en Compaq Presario Laptop


Demontering en Compaq Presario Laptop är tidskrävande. Det innebär att ta bort paneler och fans, ta ut små skruvar och lossa kontakter och moderkortet.

Instruktioner

1 Stäng alla program innan du börjar att ta isär den bärbara datorn. Stäng av strömmen och koppla ur strömkällan, inklusive borttagning av batteriet.

2 Vänd den bärbara datorn och ta bort skruvarna som håller batteriet, minne och hårddisk. Batteriluckan kan avlägsnas genom att skjuta spärren. Minnet Panelen ansluts med tre skruvar och hårddiskpanelen är att ansluta med två skruvar.

3 Ta bort hårddisken från moderkortet genom att lyfta upp på fliken. Under minnespanelen minnesmoduler. Försiktigt lyfta och ta bort dem.

4 Ta bort de två kablar som finns mellan två skruvar. (Dessa kablar är under minnesmodulerna). Lossa skruvarna och ta det trådlösa kortet.

5 Hitta området under spärren för hårddiskpanelen. Du kommer att märka en skruv till höger. Ta detta bort och skjut enheten för CD / DVD till vänster. Du kommer att märka flera skruvar som håller tangentbordslocket och tangentbordet på plats. Börja ta bort dem och sedan vända den bärbara datorn över.

6 Lyft plastkåpan mellan skärmen och tangentbordet. Detta kan ta lite vickar, men inte tvinga bort det - det finns en kabel band som förbinder denna locket till moderkortet. När locket tas bort, låsa upp kontakten.

7 Skjut tangentbordet upp en bit och märker den flik som låser kabeln. Flytta den något för att frigöra kabeln och ta bort tangentbordet. Detta ger tillgång till omkopplaren kabel som ansluts till moderkortet. Ta bort kabeln och sedan luckan.

8 Separera LCD-skärmen från kroppen av den bärbara datorn. Koppla ur LCD kabel (till vänster) och Wi-Fi-kablar (mitten). Ta bort skruvarna som håller fast bildskärmspanelen, ta bort skärmen. Det bör finnas två kablar vänster: på strömbrytaren och pekplattan. Koppla kablarna.

9 Hitta de återstående skruvarna att börja ta bort den övre luckan från bottenhöljet. När skruvarna tas bort, ta isär täcket genom att lyfta plast spärrarna. Detta kan ta en bit av manövrering. Demontering av luckor ger åtkomst till moderkortet.

10 Leta reda på moderkortet mot det nedre högra och ta bort skruven (s). börja försiktigt lyfta den högra sidan av moderkortet, att uppmärksamma ett par kablar och vänd den upp och ner och koppla kablarna. Med moderkortet avlägsnas, ta isär kylflänsen och fläkt, om den behöver bytas ut.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com