Bokmärken i Sharepoint

August 14

Microsoft Sharepoint samarbete programvara tillåter användare att dela innehåll mellan företagsnätverk. Om du hittar en intressant sida eller ett dokument på ett intranät eller Internetsida som du vill komma ihåg och spår, eller dela med kollegor, kan du bokmärka platsen. Bokmärket funktion i Sharepoint Server 2010 kallas taggar och Notes verktyg.

Lägga till bokmärke Taggar

Sharepoint kan du bokmärke innehåll på olika sätt. Att bokmärka en sida på Sharepoint, klicka på Notes och etiketter knappen i "My Site" i Sharepoint och ange ett namn för den bokmärkta objekt som du vill visa igen eller dela. Att lägga till mer information om bokmärket klicka på "not Board" fliken och typ information om bokmärket objektet. Du kan också bokmärke externa webbplatser genom att lägga till Sharepoint Taggar och noter verktyg för webbläsarens bokmärken eller favoriter. Bokmärke en extern webbsida med verktyget lägger till Sharepoint så att medarbetare kan hitta den.

Tittar bokmärke Taggar

Sharepoint lagrar och organiserar sparade bokmärke taggar och anteckningar i en "tag cloud", som visar taggar i olika teckenstorlekar. Dina mest använda taggar visas i en större teckenstorlek än andra taggar. Klicka en tagg sökord öppnar alla bokmärkt innehåll som du tidigare har tilldelat denna tagg sökord; till exempel, klicka på "reklam" visar alla Sharepoint-sidor och dokument och externa webbsidor som du har taggat med "reklam". Du kan välja taggar på olika sätt, bland annat genom att datum och i alfabetisk ordning.

Ta bort bokmärke Taggar

Som dina intressen förändras och du överföra till andra projekt, kanske du vill ta bort en uppsättning taggar från Sharepoint. För att ta bort ett bokmärke tagg väljer taggen i "molnet" för att öppna alla bokmärkta objekt som sparats med den märkta sökord. Klicka på "Delete" -knappen bredvid varje märkt objekt för att permanent ta bort den. När du har raderat taggar måste du uppdatera din webbläsare för att visa ändringarna på Sharepoint.

Bokmärke taggar och Privacy

Sharepoint är avsedd för samarbetsförmåga mellan organisationer, så programmet behandlar alla bokmärke taggar som offentligt som standard, om du inte väljer "Privat" alternativet när du märka ett objekt. När offentliga, andra användare kan visa både taggen och bokmärke dokumentet eller sidan. Din offentliga tagg kan också visas i taggmoln på andra användares Sharepoint skärmar. Om du väljer den "Privacy" alternativet, kommer andra användare inte se taggen eller innehåll som du har bokmärkt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com