Hur man installerar Windows XP på en Dual processor maskin

March 19

Hur man installerar Windows XP på en Dual processor maskin


Installera Windows XP på en dual-processor dator är ett ämne som har orsakat viss förvirring bland datoranvändare. Det beror på det faktum att under en lång tid, Microsoft Windows XP Home Edition tekniskt inte stödja mer än en enda processor. Operativsystemet bara inte skulle känna igen eller utnyttja den. Dock kommer Microsoft Windows XP Home stödja dual-core processorer bara bra, som dual-core processorer är tekniskt två processorer kopplas samman för att bilda en enda processor. XP Home kommer även att installera bra på en dual-processor maskin, men den andra processorn kommer inte att dyka upp i någon diagnostisk, kan således inte utnyttjas till sin potential.

Instruktioner

1 Slå på datorn och ange ditt BIOS. Detta görs vanligtvis genom att trycka på "Delete" eller "F12" på datorns startskärmen.

2 Växla mellan BIOS menyer tills du hittar startordningen menyn. Använd lämpliga tangenter för att placera cd-enheten ovanför hårddisken i startordningen. Detta gör att datorn kontrollera CD för start media innan han flyttade till din hårddisk.

3 Sätt in Windows XP-installationsskiva i CD-enheten, spara dina ändringar och avsluta BIOS-menyn och starta om datorn.

4 Tryck på en knapp för att starta från CD när du blir uppmanad.

5 Vänta tills Windows XP till last, sedan välja att installera en ny kopia av Windows XP.

6 Följ instruktionerna på skärmen. Välj en partition för att installera Windows XP på. Om ingen partition existerar, skapa en i den oformaterade utrymme, formatera den som NTFS, och sedan välja den nyskapade partition för att installera Windows XP.

7 Följ instruktionerna på skärmen för att starta installationsprocessen. Kontrollera att du har Windows XP följetong nyckel till hands, eftersom du behöver det för att slutföra installationen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com