Hur Tweak Windows Vista Home Premium

January 10

Windows Vista Home Premium är en fullt funktionsduglig operativsystem, men som din prisade '57 Buick, lite kalibrering - några "tweaks - kan få operativsystemet att spinna När du aktiverar en sann administratörskonto (inte begränsade." administratör "konton tillåts av user Account Control), du har kontroll över datorn. Förutsatt att du är en erfaren användare med viss kunskap om säkerhetsåtgärder, bör du kunna utföra dessa tre register tweaks med tillförsikt.

Instruktioner

Säkerhetskopiera registret

1 Om du vill ha en liten risk i ditt liv - och du uppskattar försiktiga garantier - du kommer förmodligen njuta tweaking registret. Registret är en central, hierarkisk databas som innehåller inställningar för mjukvara, hårdvara, systemkonfiguration och mer. Misstag raderat en enda registerpost kan bli katastrofala, och det är bara början på den skada en nybörjare kan orsaka. Därför experter och nyare användare både ska alltid säkerhetskopiera registret innan du gör några ändringar. Detta ger dig en "återställningspunkt" som du kan återhämta sig.

2 Att använda Vista System Restore-verktyget, öppna "Kontrollpanelen" och välj "System och underhåll" och sedan "System."

3 I den vänstra rutan, klicka på "Systemskydd." En dialogruta öppnas. Välj "System Protection" -fliken.

4 Bocka av de enheter som du vill skydda. Var noga med att inkludera din huvudsakliga hårddisk och eventuella partitioner.

5 Klicka på "Apply" och sedan "Skapa". Skriv in ett namn för återställningspunkt och klicka på "Skapa".

redundans

6 För tydlighetens redundans, använda ett register renare att skapa en andra återställningspunkt (och att hålla registret strömlinjeformad).

7 Innan beslut fattas om ett register renare, undersöka dess rykte. Spionprogram kan komma paketerade som ett register renare. Ansedda inkluderar Registry Booster och Registry Mechanic.

8 Installera Registry Cleaner, kör det, och skapa en annan återställningspunkt. Du har nu två säkerhetsåtgärderna på plats ska en av dina tweaks går fruktansvärt fel.

Stäng av tipsbubblor

9 Om du har gjort ett motiverat beslut att stänga av User Account Control (UAC), du förmodligen inte vill bli störd av konstant popup-meddelanden som varnar dig att UAC är avstängd. En enkel registren sätta fast kan stänga dessa "tipsbubblor."

10 För att öppna Registereditorn, klicka på "Start" och i sökrutan, skriv "regedit" (utan citationstecken). Tryck enter."

11 Registret är ordnade i hierarkiska nivåer liknande enheter, mappar och filer. Navigera genom nivåerna genom att dubbelklicka på en post avslöjar undernivåer. För att navigera till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft, du dubbelklicka på "HKEY_CURRENT_USER" lokalisera "Programvara" i den utökade listan, dubbelklicka på "Software" och sedan hitta och dubbelklicka på "Microsoft."

12 Navigera till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Current Version \ Explorer \ Advanced. Därefter, högerklicka någonstans på den högra rutan, välj "Nytt" och välj "DWORD (32-bitars) Value."

13 Högerklicka på den nya posten och döp om den "EnableBalloonTips." Dubbelklicka på den nya posten och ange "0" i rutan Data. Starta om datorn för att ändringarna ska träda i kraft, och tipsbubblor kommer att vara borta.

Speed ​​Up Menyer

14 I Registereditorn navigera till HKEY_CURRENT_USER \ Control Panel \ Desktop.

15 I den högra rutan, dubbelklicka på "MenuShowDelay."

16 I rutan Data, ändra standardinställningen till ett lägre nummer. Till exempel, om värdet är 150, försök att sänka den till 50. Ju lägre siffra, desto snabbare menyerna öppnas.

17 Starta om datorn för att ändringen ska träda i kraft.

18 Testa den nya inställningen på några menyer. Om det är för snabbt eller långsamt, justera värdet tills du hittar en inställning du vill.

Öka din hämtnings Kapacitet

19 Även med höghastighetsbredband, Internet Explorer standard enda inställning låter dig ladda ner två filer på en gång - men du kan ändra det i registret.

20 I Registereditorn navigera till HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ Current Version \ Internetinställningar. Högerklicka på den högra rutan och skapa ett nytt DWORD-värde.

21 Byt namn på nya värdet "MaxConnectionsPer1_0Server." Dubbelklicka på den och ange ett värde av "10" i rutan Data.

22 I samma plats i registret, skapa en annan DWORD-värdet. Den här gången, name it "MaxConnectionsPerServer." Dubbelklicka och ange värdet på "10."

23 Starta om datorn, och du kommer att kunna ladda upp till 10 filer samtidigt.

Tips

  • Inte göra slumpvisa förändringar i registret, och inte ta bort nycklar eller delar av en nyckel. Vissa missöden är extremt svårt att fastställa om de kan fastställas alls. Innan du arbetar på registret alltid göra minst en fullständig säkerhetskopia.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com