Datorer & deras inverkan på metoder för kommunikation

March 31

Datorer & deras inverkan på metoder för kommunikation


Instinktivt och naturligt, har människor haft behov av att kommunicera med varandra, inte bara för att uttrycka sig, men också för att förmedla information. Kulturer och samhällen bygger på förmågan att kommunicera idéer och uppfattningar, och var tvungen att komma upp med geniala sätt och metoder för att överföra information snabbare och mer tillförlitligt över stora avstånd, från fåglar till budbärare - som tog vad nu verkar som en evighet att leverera ett meddelande som tar nästan ett ögonblick att leverera med nuvarande metoder för kommunikation.

Innan datorn

Innan de fyllt datakommunikation, vi som människor hade kommit långt, med otaliga århundraden att vässa våra kommunikationsmetoder, som i första hand var tal och skrift. För att kommunikationen ska ske, hade en att resa till mottagaren eller skicka en budbärare för att leverera en muntlig eller skriftlig meddelande. Utveckling och expansion av samhället uppmanas standardisering av dessa budbärare, som är föregångare till postkontoret. Uppfinningen av telegraf och så småningom telefon gav en snabbare och mer personligt sätt för kommunikation.

vad har ändrats

Framsteg inom teknik gav upphov till en ökning i kommunikation. Avståndet barriären bröts och information levereras snabbare än tidigare på grund av teknik som telegrafen och telefonen. Införandet av medier som radio och TV gjorde det möjligt för en liten grupp för att informera en mycket större grupp av människor, och möjligen påverka dem. I sina tidiga dagar, tillgången till dessa enheter var begränsad och kostsam, vilket leder till en mer allmän inställning för deras placering (de flesta hem hade bara en telefon) som tjänade till att föra samman människor och regleras användningen av dessa enheter.

Efter datorn

Sedan bildandet av datorer och deras nätverk, har det allt spelat en viktig roll i höjden av samhällets infrastruktur. Från minut faktorer till kritiska tjänster som gör det möjligt för oss att njuta av fördelarna med framsteg och innovation i våra liv, datorer är ett nödvändigt verktyg. Datorn har vuxit att införliva de flesta andra medieformer, som telefoner och TV. Med miljontals datorer är sammankopplade på ett världsomspännande nätverk, är kommunikation på en helt ny nivå, vilket gör det möjligt att interagera med någon halvvägs över hela världen.

vad har ändrats

Information är allmänt tillgänglig och kommunikation nästan omedelbar, vilket gör det lättare för människor att stanna i kommunikation med varandra. Framgången för datorkommunikation, både snabbare och billigare, har lett till en nedgång av andra kommunikationsmedier som postkontor. Det finns nya uppsättningar av ordförråd, språk och protokoll för tekniskt kunniga som söker ännu snabbare sätt att kommunicera. Några av dessa inkluderar förkortningar och akronymer, som "OMG," som har införlivats i vanliga och godtagbara delar av kommunikation i samhället. Tillgången på nuvarande datorkommunikationsenheter globalt är nästan på individuell basis, med de flesta människor som äger åtminstone en form av datorkommunikationsenhet, vilket leder till en nedgång i ansikte mot ansikte eller personlig kommunikation och en mindre förmåga att reglera användningen av dessa enheter.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com