Felsökning PC Volymproblem

July 5

Felsökning PC Volymproblem


Volym problem på datorer händer ofta för en mängd olika skäl. Volym felsökning, är dock en av de enklaste problem att felsöka eftersom det finns bara ett fåtal saker som vanligtvis orsakar problem. Vanligtvis är problemet inte ens ett fel men bara endast en justering som måste göras.

Instruktioner

1 Testa dina högtalare. Detta är det första du bör kontrollera om du inte kan höra något som kommer ut ur datorn. Försök först att vrida upp volymen vet och se till att du är i själva verket att vrida på volymratten och inte en ton eller balansratten. Kontrollera att högtalarna är helt ansluten till väggen och datorn. Test med en annan uppsättning av högtalare eller hörlurar efter att du har gjort detta.

2 Kontrollera datorns volymnivån. På Aktivitetsfältet är en volymikonen, som vanligtvis ser ut som en liten högtalare. Klicka på ikonen och vrida upp volymen. Se till att det inte har stängts av. Att dubbelklicka på ikonen kommer att ta upp en panel av flera volymkontroller. Försök att vrida upp volymen på varje reglage. Gå till Kontrollpanelen och välj "Ljud och ljudenheter." Under fliken volymen klickar högtalarvolymen och höj nivån om det behövs.

3 Höj ansökan volym. De flesta program som använder ljud har en extra volymkontroll bara för det programmet. Hitta volymkontrollen och vrid upp. Vanligtvis ligger i det nedre högra eller vänstra hörnet på programmet, men du kan behöva söka efter den.

4 Felsöka ljudkortet. Ladda ner de senaste drivrutinerna från ditt ljudkort tillverkarens webbplats. Gå till Kontrollpanelen> System> Maskinvara> Enhetshanteraren. Klicka på "Ljud, video och spelenheter." Klicka på ljudkortet, välj fliken Drivrutin och klicka sedan på "Uppdatera drivrutin." Peka på filen där du sparade de senaste drivrutinerna från webbplatsen. Efter detta, starta om datorn. Om detta inte löser problemet, försök placerat om ljudkortet i datorn.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com