Hur man beräknar PSU Watts

June 11

Som namnet antyder, din nätdelen, eller PSU, ger ström till alla komponenter i datorn, inklusive kringutrustning som drar ström från USB-anslutningar. När du köper en ny nätdel, bör du först uppskatta effektbehovet för att säkerställa att du inte misslyckas - ett fel som kan orsaka instabilitet i systemet. Flera webbplats erbjuder online räknare för att uppskatta krav PSU. Uppskattningar görs genom att ange detaljerad information om systemkonfiguration, så se till att ha din manual eller komponentlista till hands. Dessa räknare brukar erbjuda en minimiuppskattning, så köper en PSU något mer kraftfull kommer att ge dig en felmarginal.

Instruktioner

1 Kolla in Asus plats för en enkel att använda strömförsörjning miniräknare, som ger dig en uppskattning i realtid när du lägger till komponenter. Detta ger dig insikt om vilka komponenter tenderar att dra mest makt. Komponenter som kräver inträde i formen minimeras, så här räknaren är ett bra val för dem osäkra på sina exakta datorspecifikationer.

2 Gå till Yttre Vision extrema strömförsörjning Calculator. Denna räknare är mycket komplett, men kan också ge dig en mer exakt uppskattning eftersom det tar hänsyn till bara om varje komponent i systemet, med mycket detaljerade specifikationer för varje. Den har även en möjlighet att mata in överklockningsinställningar, som är inställningar för att öka hastigheten på din processor utöver dess ursprungliga prestanda. Den svaga hjärta kan hitta denna resurs lite skrämmande, men om du är en seriös geek, kommer du bli kär.

3 Prova Newegg Power Supply Calculator. Detta är en särskilt enkel kalkylator, som är bra för nybörjare som kan vara obekanta med många komponenter. Du behöver bara känna till grunderna: CPU, moderkort klassificeringsMinnes kvantitet och grundläggande typ, DVD och hårddiskar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com