Felsökning en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar

February 2

Felsökning en Dell Inspiron moderkort som inte fungerar


Det finns flera saker du kan göra för att testa din Dell Inspiron moderkort. Felsökning problemet kommer att hjälpa dig att göra en mer kvalificerad gissning om huruvida det verkligen är ett moderkort problem eller någon annan maskinvaruproblem. Innan du gör något annat, bör du kontrollera om det enklaste och mest uppenbara lösningen, eftersom det är oftast det enklaste problemet att fixera och en som ofta förbises.

Instruktioner

1 Kontrollera nätkabeln för eventuella problem som det kan ha. Se till att det inte finns några nedskärningar eller hack i kabeln och att den är ordentligt ansluten till vägguttaget och korrekt ansluten till den bärbara datorn. Detta kan vara anledningen till att den bärbara datorn inte kommer att ta ut eller sätta på längre. Tape nedskärningar eller hack med eltejp för att förhindra elektriska kortslutningar.

2 Tryck på startknappen och titta noga på LED-lampor på framsidan. Om ingen av LED-lampor tänds, prova att ändra din nätsladden eller testa din nuvarande nätsladden med en spänningsmätare. Sätt i voltmeter stiften i kontakten som ansluts till datorn och ta en digital avläsning. Kontrollera denna avläsning mot spänningen, ampere och ohm att kabeln ska ha. Detta kommer att vara på etiketten nätsladden. Om du byter ut sladden och Dell fortfarande inte slås på, då problemet är moderkortet och bör du antingen byta DC-uttaget eller hela moderkortet.

3 Kontrollera ditt grafikkort och bildskärm, om Dell Inspiron LED-lampor tänds. Lyssna till datorn pipa ljud som kan tyda på en dålig grafikkort. Ansluta en extern bildskärm till videoporten på den bärbara datorn om du inte hör pipa ljud. Detta är en indikation på att det är en skärm, eller bakgrundsbelysning problem. Om du har video med en extern bildskärm, koppla den externa bildskärmen och kopp händerna och ser så nära som möjligt på den bärbara monitor. Du vill upptäcka lite ljus från skärmen. Om det finns ett svagt ljus, du förmodligen bara behöver ändra bakgrundsbelysningen för att återställa video.

4 Starta om datorn och lyssna på maskinen. Lyssna efter sju återkommande korta pip som datorn startar. Detta tyder på en RAM-problem. Om så är fallet, ta bort strömsladden och batteriet från den bärbara datorn. Ta bort RAM täckskruven från undersidan av den bärbara datorn. Skjut spelspakarna något utåt så RAM hoppar ut på en 45-graders vinkel. Torka RAM med en ren trasa doppad i alkohol. Försök att flytta RAM minne till ett annat kortplatsen. Om det fortfarande inte fungerar, måste du byta ut RAM med en annan modul.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com