Hur man fixar det Adware som dirigerar Internet Explorer

February 16

Om webbläsaren Internet Explorer omdirigerar dig till andra webbsidor eller skapa irriterande popup-annonser, då din webbläsare är infekterad med en webbläsare kapare, en typ av skadlig kod som ändrar webbläsarens inställningar och vanligtvis leder dig till en annan webbplats. En kapare kan försöka få dig att köpa en falsk produkt, eller det kan bara vara där för att orsaka ofog. Oavsett anledning, om du misstänker att din webbläsare har kapats, omedelbart ta bort hotet och reparera Internet Explorer.

Instruktioner

1 Stäng av Internet Explorer. Vissa webbläsare kapare kan orsaka ostoppbar popup-annonser. Om så är fallet, tryck på "Ctrl", "Alt" och "Del" samtidigt för att öppna Aktivitetshanteraren, klicka på "iexplore.exe" process på fliken Processer och klicka sedan på "knappen Avsluta process" vid botten av fönstret för att tvinga webbläsaren att stängas av.

2 Kör en fullständig genomsökning av datorn med antivirusprogrammet. Även en snabbanalys är snabbare, innebär en kapad webbläsare som det finns definitivt skadlig kod körs på datorn. En fullständig genomsökning kan ta ett tag, men det är bättre att vara säkra före det osäkra. När kapare ligger följer antivirusprogrammets karantän och borttagning instruktioner.

3 Öppna "Start" -menyn, skriv "inetcpl.cpl" i sökfältet och tryck på "Enter". Fönstret Egenskaper för Internet öppnas.

4 Klicka på fliken "Avancerat", klicka sedan på "Reset" -knappen i Återställ inställningar för Internet Explorer längst ned i fönstret. En återställning dialogfönster öppnas.

5 Klicka på "Ta bort personliga inställningar" låda. Detta säkerställer att kapare hemsida inställningar skrivs över. Klicka på "Reset".

Tips

  • Återställning IE stänger dina add-ons och sparade lösenord.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com