Hur man ställer in SQL Server spegling

August 27

SQL spegling är en process där en \ "spegel \" version av en databas skapas som, även om de inte är tillgängliga för webbplatsens besökare, fungerar som en up-to-date kopia av den primära servern. Som med många databas förfaranden, kan den officiella dokumentation om detta förfarande vara överväldigande. Dock, ställa upp grundläggande SQL Server spegling inte kräver en detaljerad kunskap om databaskoden och protokoll.

Instruktioner

1 Se till att både den primära servern och spegel server har samma version av SQL installerad och att spegeln servern har tillräckligt med ledigt utrymme.

2 Börja skapandet av spegel server. Vi kommer att använda ett exempel databas med namnet Database_Blue. Ändra Database_Blue återhämtning modul med denna kod:

Använd master


ALTER DATABASE MIRRORSERVER
SET Recovery full

3 Gå till din primära servern, som vi kommer att kalla \ "MainServer. \" För att skapa server spegling, måste vi först skapa en säkerhetskopia av Database_Blue. Ange följande kod:

BACKUP DATABASE Database_Blue

TO DISK = 'C:\\Database_Blue.bak'
WITH FORMAT

Kopiera säkerhetskopian till spegeln servern, som vi kommer att kalla \ "MirrorServer. \"

4 Återställa säkerhetskopian \ "Database_Blue.bak \" på MirrorServer. Detta måste göras med NORECOVERY alternativet på plats om speglingen är att fungera, så ange följande kod:

RESTORE DATABASE Database_Blue

FROM DISK = 'C:\\Database_Blue.bak'
WITH NORECOVERY

5 Gör en logg backup på MainServer med denna kod:

BACKUP LOG Database_Blue

TO DISK = 'C:\\Database_Blue.bak'

Du måste också tillämpa denna backup logg med följande kod:

RESTORE LOG Database_Blue

FROM DISK = 'C:\\Database_Blue.bak'
WITH FILE=1, NORECOVERY

6 Anslut till MainServer. Högerklicka på MirrorServer, välj \ "Uppgifter \" och välj \ "Mirror. \" Klicka på \ "Konfigurera Security \" knappen och följ guiden säkerhet. När guiden är klar klickar du \ "Starta spegling. \"

Tips

  • Alltid dubbelkolla att din server data har säkerhetskopierats. Om du vill vända ett misstag, kan en saknad säkerhetskopia orsaka en hel del huvudvärk.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com