Hur man använder en pensel med Gimp

April 28

GIMP, ett kostnadsfritt verktyg som du kan ladda ner till din dator, är en bildredigerare. I likhet med Microsoft Paint innehåller GIMP många olika skapande bild och redigeringsalternativ. Bland dessa är ett verktyg som heter "Paintbrush." Det gör att du kan rita på eller ändra en bild samtidigt kontrollera olika variabler som gör det ser ut som du använt en pensel på bilden.

Instruktioner

1 Leta reda på verktygslådan. Detta kan vara på ett annat ställe på skärmen beroende på GIMP version du använder. Lådan innehåller många olika ikoner, liknande de som används i Microsoft Paint.

2 Håll muspekaren över ikonerna för att se namnet på varje verktyg och lokalisera pensel. Det ser ut som en liten pensel, med borstpartiet pekar snett till vänster och handtaget pekar snett till höger. Den sitter mellan penna och suddgummi. Klicka på det.

3 Ändra penseln inställningarna i fönstret direkt under "Verktyg" fönstret. Om det inte finns denna bar, klicka på "Windows" och sedan "Dockningsbar Windows." Välj "Verktygs alternativ" och fönstret visas.

4 Flytta markören till huvudfönstret. Klicka och håll musen. Dra den över skärmen för att använda pensel. Du kan också skapa en rak linje genom att hålla "Shift" och klicka på sidan. Klicka igen på en annan punkt, fortsätter du att hålla "Shift" och en rak linje visas mellan de två punkterna. Klicka på en annan plats en en rak linje visas mellan den sista platsen du klickade och den nya platsen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com