DWG att .wmf Filkonvertering

February 12

AutoCAD är en av de mest populära designprogram i världen. Tyvärr är det också dyrt. Om du har en dwg-fil från en arkitekt eller designer, och du vill öppna den och omvandla den till en .wmf bildfil finns några enkla och kostnadsfria lösningar finns.

format

En hel del format används inom datorindustrin i dag. Dwg är ett filformat som används av Autodesk Autocad. Det har funnits sedan 1970-talet. Dwg omfattar information avseende 2D- och 3D-modeller. Det går inte att öppna utan speciella program eller Autocad själv.

WMF står för Windows Metafile och används för att lagra vektor- eller 24-bitarsbilder. Det skapades av Microsoft och är nu arv på grund av 32-bitars format EMF. WMF-filer använder "twips" som mätningar.

EMF står för Enhanced Metafile och är en säkrare och 32-bitars ersättning för wmf.

AnyDwg Software

Det enklaste sättet att konvertera en DWG-fil till en .wmf är att använda AnyDwg s "DWG till Image Converter." DWG till Bild öppnar helt enkelt dwg-filen och omvandlar det till alla format du vill, via en bekväm rullgardinsmenyn. Det enda problemet med det här programmet är priset: $ 83. Då ingenting nära AutoCad pris, är det fortfarande mer än du kanske vill spendera om du är bara en kund. Om du är en designer själv, kanske du är intresserad av lättanvända kommandoraden.

För att lyckas när du använder detta program, vet var .dwg filer. Söka efter filer är inte lätt inom programmet, om du inte vet namnen och platser.

När du har öppnat programmet, klicka på "Add File" på övre högra sida. Detta kommer att ta upp explorer gränssnitt. Hitta .dwg fil du vill konvertera och välj det.

När du har valt filer, titta mot det nedre vänstra hörnet där en rullgardinsmeny finns. Klicka på menyn för att få fram en lista över format. Du kommer att märka några av de mer vanliga sådana, såsom .png och .jpg. Klicka på "wmf" och menyn kommer att försvinna. Klicka sedan på knappen "bläddra", spara filen och klicka på "konvertera nu."

Trueview genom AutoDesk

En annan lösning, om än inte lika lätt, är Autodesks gratis Trueview. Vissa mer erfarna datoranvändare föredrar Trueview förmåga att öppna .dwg filer och utforska dem. Dessutom, eftersom detta är en fullfjädrad program som gjorts av företag som också gör Autocad, kommer det att acceptera alla generationer av .dwg formatet.

Hämta TrueVew från Autodesks webbplats (se "resurser"). Det är en stor fil, ca 160 MB. När det är klart, öppna den och installera. Den har en enkel och okomplicerad installatör. Även på grund av komplexiteten i programmet, kan det ta några minuter att slutföra.

När Trueview är installerat, starta den och klicka på "öppna" ikonen längst upp till vänster. Detta kommer att ta upp Windows Explorer. Hitta din .dwg filen och välj den. Ritningen ska öppnas upp. Nu kan du använda verktyg som "pan" eller "3d bana" verktyg för att förändra synen på ritningen. När du har det precis som du vill ha det, klicka på "Dwg Convert" bredvid "Öppna". Välj .wmf från menyn och tala om för programmet där du vill den nya filen sparas. Nu kan du avsluta ur Trueview, eller fortsätta att leka med din digitala ritningen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com