Skillnader mellan UML och andra språk

March 11

Programmeringsspråk som Java, PHP och C # bygga appar och webbplatser som körs på våra datorer, men en annan klass av språk används ofta bakom kulisserna för att kommunicera design och sammanhang nödvändigt att bygga applikationer. Dessa kallas modelleringsspråk och används för att beskriva den övergripande design, arkitektur och krav för mycket stora utvecklingsprojekt. En av de klassiska modelleringsspråk är UML, Unified Modeling Language, designad av Booch, Rumbaugh och Jacobson.

Bakgrund

UML använder en uppsättning diagram för att konceptualisera och kommunicera mjukvarudesign utgående från hög nivå översikter ned till klassförhållanden och processflöde. Det finns en mängd olika diagramtyper, inklusive användningsfall diagram som beskriver hur någon interagerar med programvaran, klassdiagram som beskriver konstruktionen och förhållandet mellan objekt som används av programmeringsspråk och sekvensdiagram som beskriver processflöde och kommunikation mellan objekt. Tillsammans blir de en omfattande och detaljerad software design dokument.

Modellering kontra procedur språk

Modelleringsspråk inte genererar programkod. Istället de kommunicerar design och koncept. Några, som pseudokod och klassansvarssamarbets kort, använder engelska ord för att beskriva deras innehåll. Andra, som UML och enhet / relationsdiagram, använder Blueprint liknande ritningar för samma ändamål. Ofta ett antal av dessa modelleringsspråk kombineras för att skapa den övergripande systemkonstruktionen dokument.

Till skillnad från UML, språk som Java, PHP och C # specificera detaljerade sekvenser av instruktioner som är nödvändiga för att skapa ett datorprogram. Koden är skriven med hjälp av ord och symboler, vanligtvis organiserade som en serie av textfiler, sedan tolkas eller översätts till en maskin igenkännbar språk. Om målet har en stationär dator, bärbar dator, webbserver eller mobil enhet, är koden organiseras på ett sätt som är avsett att läsas av en dator.

projekt~~POS=TRUNC roller~~POS=HEADCOMP

I en traditionell programvaruprojekt sekvens, måste laget fylla i analys och design före programmering startar. Eftersom UML är en formspråk, analytiker skapar UML-modeller och diagram som en del av designfasen. Programmering startar inte förrän designen blir godkänd av berörda parter.

Målgrupp

En annan skillnad mellan UML och verksamhetsspråk är deras tänkta målgruppen. Diagrammen kan skapas med hjälp av datorbaserade verktyg, och dessa verktyg kan även generera en del programkoden, men det primära målet är att kommunicera designkoncept för utvecklare och kunder. Procedur programmeringsspråk använda ord och symboler som översätter till ettor och nollor, läsbar endast av datorer.

andra skillnader

Ytterligare skillnader mellan UML och andra språk inkluderar: 1) UML använder diagram och ritningar medan arbetsspråk brukar textbaserat; 2) UML beskriver på hög nivå idéer medan programmeringsspråk specificera lågaktivt detalj; 3) UML beskriver abstrakta idéer medan programmeringsspråk genomföra dessa begrepp; och 4) Idéerna meddelas på en sida av UML kan översätta till flera tusen rader programkod.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com