Förklaring av modemet i en dator

June 4

Insidan av datorn fallet innehåller flera enskilda komponenter för att lagra data, överföra data och bearbeta information. En sådan anordning är modemet, som används för Internetanslutningar.

modem Basics

Ett standardmodem kan vara intern eller extern. För uppringda anslutningar, modem använda telefonen för att ansluta till Internet och skicka och ta emot fax.

Terminologi

"Modem" står för "modulator-demodulator." Modulering är handlingen att vrida digital datainformation till data som kan skickas över en analog telefonlinje.

modem Behavior

Ett modem är vanligen begränsad till överföringshastigheter på ca 5 kilobyte per sekund, och Internet kompatibel med det kallas "uppringd", eftersom modemet slår numret av ett kontor som innehåller datorer som ansluter dig till Internet.

Höghastighets Modem

Medan höghastighetsmodem Internet (som kan fungera på hundratals kilobyte per sekund) är typiskt externt, kan du också få en intern höghastighetsmodem. Dessa brukar gå i en "PCI Express" -facket.

bärbara Modem

En bärbar dator kan också ha ett internt modem som ansluts trådlöst till ett mobilnät med hög hastighet. Större telefon tjänsteleverantörer erbjuder abonnemang till trådlöst Internet, för en månadsavgift.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com