Hur man ansluter till en skrivare på ett trådlöst nätverk i Vista

November 12

Anslutning till en skrivare på ett trådlöst nätverk i Windows Vista kräver att du installerar skrivarens programvara och drivrutiner. Windows Vista innehåller en ny tjänst som kallas "Web Services Device" (WSD) som du kan använda för att ansluta en dator till ett trådlöst nätverk skrivare, eller så kan du använda TCP / IP. Skrivaren måste stödja WSD för att upprätta en WSD-anslutning. Du behöver nätverkets SSID eller namn, säkerhetsprocessen används och säkerhetsnyckeln för att kunna ansluta till det trådlösa nätverket.

Instruktioner

Installera programvara och drivrutiner

1 Starta Windows Vista-datorn. Slå på din trådlösa antenn, och ansluta till samma nätverk som skrivaren. Du måste ange säkerhetsnyckeln om detta är ditt första försök att ansluta till nätverket.

2 Sätt i skrivarens installationsskivan. Hämta skrivarens drivrutiner och installationsprogrammet om du inte har en disk.

3 Installera skrivaren kontrollen program och drivrutiner. Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra processen. Detta kan ta några minuter.

4 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Välj "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen, i förekommande fall.

5 Dubbelklicka på "Skrivare". Högerklicka på nätverksskrivare, sedan vänster klicka på "Använd som standardskrivare" om du planerar att använda nätverksskrivare oftare än någon annan skrivare.

Installera skrivare manuellt

6 Starta upp datorn. Slå på den trådlösa antennen, och ansluta till samma nätverk som datorn. Du måste ange säkerhetsnyckeln om detta är ditt första försök att ansluta till nätverket.

7 Klicka på "Start" och sedan "Kontrollpanelen." Klicka på "Klassisk vy" i den vänstra kolumnen.

8 Dubbelklicka på "Skrivare". Klicka på "Lägg till en skrivare" eller "File" och sedan "Lägg till skrivare."

9 Klicka på "Lägg till en nätverksskrivare, trådlös eller Bluetooth-skrivare."

10 Klicka på "Skrivaren jag vill använda finns inte listade" för att tvinga installationen.

11 Välj "Lägg till en skrivare med hjälp av TCP / IP-adress eller ett värdnamn." Klicka på "Nästa".

12 Välj "Autodetect", "Web Services Device" eller "TCP / IP-enhet", beroende på vilken typ av skrivare du har. Använd "Autodetect" om du är osäker. Klicka på rutan bredvid "Query skrivaren och automatiskt installera drivrutinerna" om du använder Autodetect. Klicka på "Nästa".

13 Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra installationen.

Tips

  • Trådlösa skrivare ofta visar upplyst "WiFi" tänds när den är ansluten till nätverket. Se till att skrivaren är på och ansluten till det trådlösa nätverket innan installationen.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com