Vad är skillnaden mellan "Block" & "Unfriend" på Facebook?

July 16

Ibland vill man stoppa vissa människor från att se dina privata inlägg på Facebook, särskilt om de är bara bekanta och inte nära vänner. Du kan göra detta genom att unfriending personen. Andra gånger en relation har försämrats så mycket i verkliga livet som du inte längre vill att interagera med en person på Facebook alls. Till exempel, om en före detta börjar visa Stalker liknande tendenser, skulle du vilja att stoppa honom från att kontakta dig helt, eller "block" honom på det sociala nätverket.

se inlägg

Om du unfriend någon, kan du fortfarande se varandras offentliga inlägg och allt på den andra personens profil som hon offentliggöras, inklusive foton och uppdateringar. Men när du blockerar en användare automatiskt unfriend honom och ingen av er kan se varandras inlägg, offentliga eller på annat sätt. Det enda ställe som persons inlägg fortfarande kan dyka upp i grupper eller sidor du följer. En mindre drastisk alternativ till unfriending är att stoppa en vän från att se vissa tjänster med hjälp av målgrupps Selector verktyg när du lägger eller genom att tillsätta honom till begränsad lista. Vänner på din Begränsad lista förblir Facebook, men kan bara se dina offentliga inlägg.

meddelandehantering

Det är möjligt att fortfarande meddelande någon som inte längre på din vänlista och du kan också ta emot meddelanden från den personen i din övriga inkorg. Du behöver inte få ett meddelande om att personen skickar meddelanden till dig, som skulle ha varit fallet om du var vänner. Om du har dock permanent blockerade någon, är det inte möjligt att ha en konversation med användaren på Facebook.

Lägga till som vän

Om du har unfriended någon, kan du lägga till den personen som en vän senare igen. Om du blockerar en användare, är detta inte längre möjligt, och ingen av er dyker upp i varandras sökningar. Det kommer att vara som om han inte finns på Facebook. Det är möjligt att låsa upp någon, varefter du kommer att kunna lägga till henne som en vän igen.

inviterar

Både blockering och unfriending hindra en annan person från att skicka dig inbjudningar. Det är dock inte nödvändigt att vidta sådana drastiska åtgärder om du bara irriterad av alla inbjudningar som personen skickar dig. Via din Facebook-inställningar, kan du blockera alla app inbjudan eller alla händelser inbjuder från en viss person. Detta hindrar dig från att ta emot några inbjudningar från den specifika vän, utan att behöva unfriend honom.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com