Vad är Macromedia Dreamweaver MX?

June 20

Vad är Macromedia Dreamweaver MX?


"Dreamweaver MX" avser två mitten av 2000-talet versioner av Macromedias populära Dreamweaver webbutveckling program, nu underhålls av Adobe. Dreamweaver är en WYSIWYG HTML-redigerare, som syftar till att göra webbutveckling möjligt även för dem med ingen kunskap om Hypertext Markup Language i vilka webbsidor är skrivna.

Macromedia

Founded in 1992, Macromedias första framgången var CD-ROM authoring program Director, som gav användare under 1990-talet ett enkelt sätt att skapa interaktiva CD-ROM utan att nödvändigtvis kräva mycket programmering. Senare, dess webbanimeringsprogram Shockwave småningom blev mycket populär, vilket gör att webbutvecklare att bädda in ljud, video och komplexa animeringar i sina sidor. Shockwave blev senare Flash och Macromedia specialitet skiftat från CD-ROM-utvecklingsverktyg till webb utvecklingsverktyg. Under 2005 Macromedia förvärvades av Adobe, som fortsätter att upprätthålla Flash.

dreamweaver

En annan viktig del av Macromedia programvara, Dreamweaver, var och är en WYSIWYG editor. Denna imponerande akronym, vanligtvis uttalas "Wizzy-peruk," står för vad du ser är vad du får och betecknar redaktör huvudsyfte: Den tillåter användare att skapa webbsidor som om de bara använda en ordbehandlare eller bildredaktör, sätta in och anpassa de olika delarna av sidan med ett intuitivt gränssnitt och lämnar den faktiska HTML-kodning till själva programvaran.

html

Hypertext Markup Language är det språk som webbsidor är skrivna. HTML är inte den mest komplicerade eller trubbig datorspråk i världen, men att skriva webbsidor, särskilt komplexa, direkt som HTML-kod kräver en hel del träning och teknisk kunskap. Syftet med en WYSIWYG-program som Dreamweaver är att göra en sådan detaljerad kunskap om HTML onödigt för webbutveckling.

Dreamweaver MX

Dreamweaver MX är helt enkelt namnet på två versioner av Dreamweaver (kronologiskt, version 6 och 7) släpptes av Macromedia år 2002 och 2003. Adobe har släppt senare versioner av Dreamweaver utan "MX" titel.

särskilda funktioner

Den första versionen av Dreamweaver att kallas MX införas lagt till stöd för Cascading Style Sheets, som gradvis höll på att bli nästan överallt i HTML-kodning. Den andra versionen, Dreamweaver MX 2004, förbättrat stöd för CSS och gjorde flera ändringar gränssnitt och mall. Senare Dreamweaver versioner, efter Adobes förvärv av Macromedia, såg ett ökat fokus på stöd för XML-flöden och integration med andra populära Adobe-program som Photoshop.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com