Hur man gör en Linux RAM-disk

August 13

Hur man gör en Linux RAM-disk


På Linux, kan en användare eller ett program skapa skivor som består av en reserverad del av datorns RAM-minne. Sedan - spärra extremt liten, och otillgängliga, on-chip cachar - RAM är det snabbaste minne på datorn, kan data på en RAM-disk nås på toppfart. Innehållet i RAM-diskar är inte långlivade, de kommer att pågå bara tills datorn startas om eller stängs av. Det gör RAM-diskar väl lämpade för temporära filer som behöver snabba åtkomsttider. Du kan skapa en RAM-disk på Linux med hjälp av inbyggt stöd för tmpfs filsystemet.

Instruktioner

1 Logga in på datorn som användaren "root" om din version av Linux tillåter super inloggningar. Om den inte gör det, logga in som din vanliga användare.

2 Starta en kommandotolk genom att klicka på "Terminal" -ikonen på den grafiska skrivbordet eller genom att logga in i textläge.

3 Höj privilegier ditt skal - om du inte logga in som "root" - genom att skriva följande kommando i skalet:

sudo -i

Tryck enter." Skriv in ditt lösenord och tryck sedan på "Enter" igen.

4 Skapa en monteringspunkt, som är en plats på katalogstrukturen för RAM-disken du kommer att skapa. Skriv följande kommando i skalet:

mkdir -p / media / myRamDisk

Ersätt "/ media / myRamDisk" av den fullständiga sökvägen monteringspunkten skapas. Tryck enter."

5 Skapa och montera RAM-disken genom att skriva följande kommando i skalet:

mount -t tmpfs ingen / media / myRamDisk -o size = 512m

Ersätt "512" av storleken (i megabyte) av RAM-disken som du vill skapa. Efter att ha utfört detta kommando, kommer alla ansökningar att kunna läsa från och skriva till RAM-disken som om det vore någon regelbunden Linux-lagringsenhet.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com