Xeon Processor Tutorial

December 29

Xeon Processor Tutorial


Xeon-processor har utvecklats för att stödja server och high end arbetsstation computing krav. Xeon varumärket har använts under ett antal generationer av datorprocessorer i x86 och x86-64 bitars arkitektur linje. Xeon-processorer är i allmänhet optimerade för multi-processor computing, och har en större cache än sina stationära motsvarigheter.

Historia

Tidiga Xeon-processorer var ändringar av befintliga stationära processorer. Pentium II Xeon var en Pentium II med en ökad cache. Den byggdes med hjälp av 250 nanometer (nm) kärnteknologi, som anger den minsta storleken på komponenterna på chipet. Två versioner av Pentium III Xeon släpptes, en användning av 250 nm-teknik och en annan med hjälp av 180 nm-teknik. År 2001 Intel tappade "Pentium" från Xeon produktnamn, kallar alla efterföljande processorer helt enkelt "Xeon." Xeon linjen fortsatte sin ökning i prestanda på grund av arkitektur förändringar, ökad cache och mindre komponenter. Den slutliga enda core Xeon-processor infördes i slutet av 2005 baserat på 90 nm-teknik.

nuvarande modeller

Nuvarande modell Xeon-processorer började med införandet av den första dual core Xeon-processor 2005 baserat på 90 nm-teknik. Utvecklingen av Xeon nuvarande Xeon-processorer har baserats på större cachar, flera kärnor, upp till fyra på denna skrift, högre klock och kärnor baserade på 45 nm-teknik.
Ett av de viktigaste målen för nuvarande modell Xeon-processorer är att hantera strömförbrukningen. Processorn kommer att skala sin klockhastighet för att möta ögonblick för ögonblick computing krav och kommer att samverka bättre med andra komponenter för att hjälpa till att sänka servereffektbehov. Effektbehov och värme är två av de största problem som stora serverinstallationer, eller "serverfarmar."

planerade Modeller

Intel släppte nyligen sin första 8-core Xeon baserad på 45 nm-teknik. Med varje kärna optimerad för att köra två programtrådar samtidigt, är denna nya Xeon kunna köra 16 trådar samtidigt. En tråd är en oavbruten sekvens av programkod. De flesta ensamstående core processorer kan bara köra en tråd i taget. Multitasking åstadkoms genom sekvensering av gängorna för att köra en i taget.
Framtida modeller av Xeon-processorer kommer sannolikt att fortsätta att öka cacheminnet, öka klockhastigheten och öka antalet kärnor genom att minska storleken på enskilda komponenter på CPU.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com