Hur man skapar ett Excel-kalkylblad

March 4

Hur man skapar ett Excel-kalkylblad


Nya användare till Microsoft Excel undrar vanligtvis hur man startar och göra det bästa av ett Excel-ark. Kalkylblad används på många sätt, inklusive listor och naturligtvis siffertuggande. Du kan sortera data, utföra beräkningar, infoga kommentarer och skriva ut en fin rapport. Bekanta dig med hur man skapar ett kalkylblad i Excel och du kommer att ta det första steget för att bemästra detta kraftfulla program.

Instruktioner

1 Det första steget i att skapa ett kalkylblad är att öppna Excel och spara en ny fil till din dator. Se till att du inkluderar en ".xls" förlängning i slutet av filnamnet. Detta identifierar filen som ett Excel-ark. När du har sparat filen kan du börja ange data. Över den översta raden, typ rubrikinformation i varje kolumn. Rubrikerna är kolumnetiketter som kan innehålla saker som förnamn, efternamn, titel, kostnad, kommentarer och många andra. När du har angett dina rubriker, börja skriva data. Du har just skapat din första kalkylblad! Nästa steg är att lägga till klockor och visselpipor.

2 Lägg till en professionell touch till kalkylbladet genom att fylla alternativen för utskriftsformat. I nyare versioner av Excel, är denna meny under fliken Sidlayout; i tidigare versioner, titta under Arkiv-menyn. Du kan behöva justera marginaler för att passa dina data. Om du har flera sidor, kan du kondensera rapporten genom att minska marginalerna på de fyra sidorna av kalkylbladet. Du måste också välja ett Orientering - välj antingen "porträtt" eller allmänhet antalet kolumner du har avgör vilken orientering är bäst lämpad för ett visst projekt "landskap".. Använd landskap om du har många kolumner; Annars använder porträtt. Du kan också välja att ha din översta raden (header info) upprepa på varje sida, som kan vara till hjälp. I sidhuvud och sidfot detaljområdet (på "Infoga" -fliken i nyare versioner av Excel och under "Visa" -menyn i äldre datorer), skriver titeln på dokumentet i huvudet och antalet sidor i sidfoten.

3 Att göra beräkningar i Microsoft Excel kräver noggrann inmatning av data. Ett misstag kan kasta bort hela kalkylbladet. Här är ett exempel på hur man gör en enkel addition / subtraktion beräkning med valuta. I kolumnen där du vill ange ett valutavärde, klicka rubriken längst upp i kolumnen för att markera hela kolumnen; Välj sedan ett valutaformat för kolumnen. I nyare versioner av Excel, kan detta hittas genom att klicka på "$" på fliken Start, och för äldre datorer, genom att gå till menyn "Formatera celler". Längst ner på sidan, klicka på sista cellen i kolumnen, och klicka sedan på "Sum" knappen på menyraden - det ser ut som en artistisk kapital "E." Excel automatiskt stämmer upp ditt nummer, men det kan inte markera hela kolumnen, så måste du klicka på rutorna på kanten av markeringen rutan och dra den upp över data som du vill inkludera. Tryck på "Enter" på tangentbordet och din beräkning visas. Om du har angett negativa tal, kommer dessa värden subtraheras.

4 Det sista steget i att göra en fin kalkylblad är att klä upp med lite flare. Du kan sätta en gräns runt kanten på kalkylbladet. Markera kalkylbladsdata, öppna "Formatera celler" och gå till "gränser." Välj vilken typ av gräns som du vill. Du kan också färgkoda varje cell eller rad olika sätt, vilket kan vara till stor hjälp när du behöver ställa in en typ av data ut från en annan. Alternativet att fylla en cell med färg är i "Skuggning" sub-menyn under "Formatera celler." Välj färger. För professionella rapporter, är det bäst att använda dämpade gula, gröna och blå. Du kanske också vill lägga till en kommentar till en cell. Klicka på cellen, klicka på "Infoga" -menyn och klicka sedan på "Kommentar". En ruta visas förankrad i cellen och du kan skriva in det.

Tips

  • När du befinner dig i en Excel-cell och du vill göra en vagnretur, skriver vissa uppgifter på den första raden och tryck sedan på "Alt" och "Enter" knapparna samtidigt - du avancera ner en rad utan att lämna cellen och du kan börja skriva en andra linje.
  • För att snabbt minska en kolumn, dubbelklicka på kanten av rubrikknappen och kolumnen kommer att minskat till den bredaste text i den kolumnen.
  • Om du krympa dina marginaler, se dina data sidhuvud och sidfot är fortfarande synliga utanför boxen i kalkylbladet.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com