Om olika typer av programvara

March 12

Programvara är vad tillåter användare att lagra information, skapa innehåll och media, tillgång till information och kommunicera. Eftersom de flesta av processerna i världen nu köras på datorer, det finns många typer av programvara för att hantera alla de funktioner som krävs. Alla program har speciella hårdvarukrav.

fördelar

Ansökan programvara avsedd för slutanvändaren har gjort livet mycket lättare, och fortsätter att ändra dynamiken i världen och det ekonomiska systemet. Vissa program är förpackade i en svit. Exempel på detta är Microsoft Office, vilket ger användarna Word, Excel, PowerPoint och Outlook (eller Entourage för Macintosh-användare) och Adobe Creative Suite (Photoshop, InDesign, Illustrator och Acrobat).

Historien om

Tidiga utveckling i kommersiell programvara skapades för att förenkla befintliga uppgifter. Till exempel ordbehandlingsprogram ersatt skriva på fysisk papper, kalkylblad utformades för att ersätta faktiska fysiska liggare och databasprogram ersätts hårda kopierings ingivningsprocesser, adressböcker, till exempel. Senare utvecklingar av mjukvara skulle främja datorbaserade världen, inklusive mediaspelare, webbläsare och elektroniska publiceringsverktyg.

Funktioner

Dokumentation programvara tillåter användare att dokumentera sitt arbete. Exempel på detta skulle vara Word och PowerPoint. Media mjukvaruutveckling tillåter användare att skapa olika typer av media, inklusive visuella (Photoshop, Flash), ljud (ProTools) och papperskopia (Quark). Data Management möjliggör manipulation av data (FileMaker Pro, Excel, Quicken), medan innehållet tillgång programvara (iTunes, Real Player) ger användarna möjlighet att likformigt tillgång innehåll som skapats av andra.

Typ

Ordbehandlingsprogram gör skapelsen (tillsammans med presentationen och dela) ord mycket lättare, medan program utformat för Internet (webbläsare och e-postprogram) ger möjlighet till e-post information och omedelbart få tillgång till produkter och tjänster, medan media skapas förkortar nu "publikation lag" som envisa användare i det förflutna. Utöver de kommersiella mjukvarupaket (det mesta av vad som nämnts), det är shareware (en metod som gör det möjligt för användare att prova programvara innan du betalar med äran systemet) och freeware (programvara som designers skapar som en hobby).

Fakta

Om det finns en litania av olika mjukvarupaket och program som är avsedda för hemanvändare, det är en mycket större (och mer komplexa) uppsättning av program som körs större delen av världen. Dessa inkluderar hela företaget mjukvara, testning och simuleringsprogram, arbetsflödet programvara, databas programvara och programmeringsprogrammet, bland andra.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com