Hur man översätter dokument med Open Office

July 7

Hur man översätter dokument med Open Office


Open Office är en fri svit av programvara som finns tillgänglig för datoranvändare som är kompatibel med Microsoft Office-produkter. Programmet gör det möjligt för användare att skapa dokument, hantera databaser, utföra matematiska beräkningar och även skapa kalkylblad. Vid användning av Open Office kan du upptäcker att du behöver översätta dokument till och från flera språk. Denna funktion stöds (också gratis) genom att installera Open Office Translator plug-in program på din dator.

Instruktioner

1 Ladda ner "OOTranslator" plugin anges som den första resursen i den här artikeln. Du måste välja "Lita denna webbplats" webbläsare alternativet när du uppmanas på Internet Explorer eller Mozilla Firefox om du har pop-up blockering aktiverat på din dator.

2 Installera tillägget översättning till Open Office genom att dubbelklicka på den nedladdade installationsfilen. Vid installation av filen, se till att du väljer alternativet att lägga till knappen förlängning av Open Office "Ikon Bar" när du ombeds av installationsmenyn.

3 Öppna Open Office ordbehandlare genom att dubbelklicka på programikonen på datorns skrivbord. Välj "Arkiv" menyn, följt av "Ny" och "Dokument" menyalternativ. Skriv sedan en mening i dokumentet för att testa översättnings plug-in funktion.

4 Välj "OOTranslator" -knappen finns på menyn i verktygsfältet Open Office när du har skapat dokumentet. Därefter väljer språk du vill översätta dokumentet till i listan över språk på plug-in menyn.

5 Klicka på "OK" eller "Klar." Ditt dokument kommer nu att maskin översatt.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com