Hur får man Windows Media Player för att automatiskt spela

October 3

Windows har förmågan att starta många program automatiskt när en associerad filtyp dubbelklickar. Med mediaspelare, Windows tar det ett steg längre genom att automatiskt starta tillhörande mediaspelare som helst en enhet sätts in eller kopplas som innehåller en fil av denna typ. Med andra ord, om du sätter en CD med musik på den i datorns skivenhet, Windows kan automatiskt starta Windows Media Player och börja spela låtar.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" -knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Klicka på "Kontrollpanelen" i menyn.

2 Klicka på "Standard program" i listan över alternativ i Kontrollpanelen. I nästa fönster, klicka på "Ändra inställningarna för Spela upp."

3 Klicka på rullgardinsmenyn bredvid varje mediatyp du vill att Windows Media Player för att spela automatiskt. Välj det alternativ som referenser spelar den typ av media med Windows Media Player. Klicka på "Spara" för att fortsätta och klicka på "X" för att stänga Kontrollpanelen.

Tips

  • Om Kontrollpanelen visas med "Visa efter:" ". Stora ikoner" inställningen till "," klicka på pilen och välj "Små ikoner" eller Det är mycket lättare att hitta inställningar från dessa alternativ än att försöka bestämma vilken kategori den tillhör.
  • Var försiktig med vilka typer av media som du väljer att Spela upp automatiskt. Om du ofta ansluta externa hårddiskar, kameror eller USB-minne till datorn, ha möjlighet Autoplay poppar upp varje gång kan vara irriterande.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com