Hur man kan bli av mikrofon fördröjning i Ableton Live

April 19

Ableton Live är en ljudinspelning och redigering ansökan för PC och Macintosh. Den kan användas för att redigera MIDI-data och spela in instrument. Fördröjningen som ibland uppstår vid inspelning sång eller instrument i ett program som kallas "latens." Det är i huvudsak datorns "tänkande" tid eftersom det omvandlar den elektriska signalen från mikrofonen till ljuddata. Alla inspelnings applikationer lider av detta problem till en viss grad, och det är ganska enkla sätt att rätta till det.

Instruktioner

1 Se till att datorn är avstängd. Anslut gränssnittet till USB- eller FireWire-port med lämplig kabel. Anslut mikrofonen till gränssnittet. Slå på datorn och låt den starta upp. Starta Ableton Live. Klicka på "File", "New Live Set."

2 Klicka på menyn "Live" om du använder en Macintosh, eller "Redigera" menyn på en dator. Välj "Inställningar" för att öppna dialogrutan Inställningar. Klicka på "Audio". I den övre delen av dialogrutan, se till att namnet på din ljudgränssnitt visas i de båda listrutorna märkta "Audio Input Device" och "Audio Output Device."

3 Leta reda på avsnittet "Latency" av ljudinställningarna. Inställningen "Buffertstorlek" justerar storleken på systemresurser som avsatts för att skapa en "Holding Area" för ljud, så att den matar ut på en jämn och konstant hastighet. De förutsagda latens belopp visas i millisekunder nedan. Fältet längst ner medger justering av den "Driver Error" buffert, som utför samma buffert jobb på den motsatta änden av signalkedjan.

4 Justera "Buffertstorlek" och "Driver Error Compensation" reglagen tills "Overall Latency" -fältet är så nära till "0,0 ms" som möjligt. Hit "Apply" -knappen och testa mikrofonen.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com