Hur man håller PhotoShop kanaler

December 12

En bild innehåller en kombination av tre eller fyra färger beroende på färgläget. En RGB-bild innehåller röd, grön och blå färg; en CMYK-bild innehåller cyan, magenta, gult och svart. Varje färg är representerad i Adobe Photoshop av en kanal. Photoshop kan du också skapa och spara dina egna kanaler genom att göra markeringar i bilden. Dessa kanaler används ofta för bildredigering och retuschering, samt att man tillämpar dekorfärger på bilderna. Du kan också ta en kanal från en Photoshop-dokument till en annan för att spara kanalen i ett andra dokument.

Instruktioner

1 Öppna Photoshop-dokumentet eller bilden.

2 Gå till "Window", "kanaler." Beroende på dokument, kommer du att ha antingen RGB eller CMYK-kanaler.

3 Använda pennan, trollspö eller någon annan markeringsverktyg för att göra ett val i bilden. Klicka på "Välj", "Spara markering." Välj "Nytt" från "Operation" listan och ange ett namn för den nya kanalen. Klicka på "OK" för att spara kanalen.

4 Skapa en "Spot" kanal från valet genom att öppna rullgardinsmenyn i "Kanaler" paletten och välja "New Spot kanal." Ange ett namn och välj en färg. Klicka på "OK" för att spara den nya kanalen.

5 Flytta kanaler från en Photoshop-dokument till en annan genom att välja önskad kanal i det första dokumentet. Dra och släpp den i andra dokument.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com