Hur du ändrar en Windows-domän till en arbetsgrupp Fix i DOS

August 28

Hur du ändrar en Windows-domän till en arbetsgrupp Fix i DOS


Datorer som är en del av en domän kräver domänkontrollant för att logga in på maskinen och använda program på skrivbordet. När maskinen inte längre behöver en domän anslutning eller om du vill ta bort den, kan du göra en snabb DOS kommando för att nedgradera datorn till en arbetsgrupp. Degraderingen bort möjligheten för användaren att ansluta till domänen, men du kan senare lägger till den i Windows konfigurationer.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" menyknappen på aktivitetsfältet i Windows. Välj "Kör" och skriv "cmd" för att öppna kommandoraden fönstret. Om du kör Windows Vista eller 7, anger "cmd" i textrutan som visas i "Start" -menyn och tryck på "Enter".

2 Ange "net dator" för att visa aktuella inställningar för datorn. Här visas den aktuella domänen eller arbetsgruppen i samband med nätverksinställningarna.

3 Ange "net dator / del" i kommandotolken och tryck på "Enter". Den "/ del" switch bort den från domänen och demotes det till en arbetsgrupp inställning. Standard arbetsgrupp för Windows är "arbetsgrupp."


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com