Hur man stänger nätverksportar

February 23

Ladda ner ett virus eller skadlig programvara är inte det enda sättet att hackare kan få tillgång till din dator - de kan också använda ett öppet nät eller Transmission Control Protocol, eller TCP, port. En dator sänder och tar emot data via en nätverksport, och varje port identifieras med ett visst antal. En hackare kan utnyttja en öppen port för att få tillgång till dina data. Stänga en port som du inte använder kan hjälpa till att skydda datorn. Använd Windows-brandväggen verktyg för att stänga en nätverksport.

Instruktioner

1 Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen."

2 Klicka på "System och säkerhet" och välj "Windows-brandväggen."

3 Klicka på "Avancerade inställningar" på vänster sida i fönstret. "Windows-brandväggen med avancerad säkerhet på lokal dator" öppnas.

4 Klicka på "Regler för inkommande trafik" i längst till vänster i fönstret och klicka sedan på "Ny regel" i längst till höger i fönstret. Den "nya inkommande Rule Wizard" öppnas.

5 Klicka på "Port" kryssrutan och klicka sedan på "Nästa" -knappen. Klicka på "TCP" och "Specifika lokala portar" kryssrutor.

6 Ange numret på den port som du vill stänga i textrutan bredvid "specifika lokala portar." För att stänga mer än en port anger varje portnummer i rutan Port. Separera varje portnummer med ett kommatecken.

7 Klicka på "Nästa" och välj sedan "Block Anslutnings" kryssrutan. Klicka på "Nästa" och sedan klicka på "Nästa" igen. Ange ett namn för den nya regeln i fältet "Namn" rutan och klicka sedan på knappen "Slutför".


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com