Hur man använder Chroma Key Från Pinnacle Studio 12

June 6

Hur man använder Chroma Key Från Pinnacle Studio 12


Pinnacle Studio 12 är en instegs alternativ till professionella redigeringsprogram som Final Cut Pro och Adobe Premiere. Programmet innehåller videofunktioner användarvänliga som färgläggning och chroma key. Den senare funktionen, även känd som "grön skärm," gör det möjligt att placera en person eller ett föremål framför en bild eller video, skapar en illusion av att de är på plats som visas på skärmen.

Instruktioner

1 Filma person du vill använda i en chroma key projekt. Fotografera motivet mot en plan upplysta bakgrunden grön eller blå. Se till att motivet inte bär några kläder färgade alltför lik den bakgrunden.

2 Importera videofilmer i Pinnacle Studio 12 med "Capture" fliken eller genom att öppna menyn "Arkiv" och välja "Import" om dina filmer finns på digitala medier som ett USB-minne eller USB-enhet.

3 Öppna menyn "Arkiv" och välj "Import". Navigera till den bild eller film som skildrar den plats du vill placera motivet in via chroma key, och dubbelklicka på filen för att importera.

4 Dra ditt ämne film på toppen koll på Pinnacle Studio tidslinje, märkt "Overlay." Dra platsen filmen på videospåret nedan.

5 Dubbelklicka på den översta filmen i "Overlay" spår och välj "Bild / Chroma Key" från menyn "Verktyg".

6 Öppna fliken "Chroma Key" och klicka på "Preset". Klicka på den blå eller grön färg förinställd närmast motivet bakgrundsfärg.

7 Dra "Öppenhet" reglaget så långt åt vänster som det går utan att platsen ska vara synlig genom ämnet.

8 Undersök kanterna på motivet. Om det finns en blå eller grön gloria kring ämnet, justera "Tolerans" och "Spill bekämpande" reglagen för att minimera denna.

9 Stäng "Chroma Key" -fliken för att slutföra effekten. Om du märker brister i effekt som du fortsätter att redigera projekt, dubbelklicka på "Overlay" -fliken för att finjustera effektinställningar.

10 Välj "Export" från menyn "File" när du är klar att redigera projekt för att rädda en chroma knappat version av filmen.

Tips

  • Den chroma key effekt fungerar bäst på patienter med rena kanter. Ämnen filmade bär luddiga byglar eller lös, burrigt hår är mer benägna att orsaka problem när finjustera de chroma key inställningar.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com