Hur man ställer in en CentOS e-postserver

June 7

Hur man ställer in en CentOS e-postserver


Om du har tröttnat på de begränsningar som e-postkonton som tillhandahålls av företag som Google och Yahoo och vill vara värd för din egen e-postserver, kan du göra det med din CentOS Linux-dator. Du kommer att behöva två olika program, Postfix och Dovecat, för att hantera din server, och båda är öppen källkod och finns i yum respository.

Instruktioner

1 Öppna en terminal genom att klicka på "Program", "Tillbehör" och "Terminal".

2 Skriv "sudo yum install postfix.i386." Ge root-lösenordet om bad och svara "ja" på alla frågor. Postfix används för att skicka och ta emot e-post från Internet. Skriv "sudo yum install dovecot." Återigen, ge root-lösenordet och svarar ja på alla frågor du ställs av installatören. Dovecot ger användarna med IMAP eller POP3-åtkomst till sina e-postkonton.

3 Redigera konfigurationsfilen för Postfix. Skriv "sudo nano /etc/postfix/main.cf" för att öppna konfigurationsfilen i Nano textredigerare. De standardinställningar kommer att fungera bra för de flesta system, men en mer sofistikerad e-postserver kräver att du anger några av de alternativ i konfigurationsfilen. Den viktigaste inställningen är "home_mailbox." Detta kommer att vara varje användares postlåda katalog i deras hemsida. Om du vill använda Maildir formatet bör katalogen avslutas med en avslutande snedstreck, så här:

home_mailbox = post /

Ett annat alternativ är mbox format, och att använda detta format, helt enkelt lämna bort den bakre snedstreck:

home_mailbox = post

Båda formaten är kraftfulla, men det finns subtila och komplexa skillnader mellan dem. Oavsett vad du väljer att använda, kom ihåg att valet. Leta reda på "myhostname" och "mindomän" inställningar och ge dem det domännamn du har i samband med datorn. Till exempel, om du äger domännamnet "happy.com" alternativen bör läsa:

myhostname = mail.happy.com
mindomän = happy.com

Du kan avsluta nano genom att trycka Ctrl-O (för att spara) och Ctrl-X (för att avsluta.)

4 Redigera konfigurationsfilen för Dovecot. Skriv "sudo nano /etc/dovecot.conf." Det viktigaste alternativet är protokoll. Se till att detta inkluderar det protokoll du vill att dina e-postanvändare att använda. De mest populära alternativen är "imap" och "pop3," och du kan aktivera säkra anslutningar genom att lägga ett "s" för varje alternativ.

5 Ställ in e-post plats till samma katalog som du valde i steg 3. föregår den med det format du väljer i steg 3. Till exempel:

mail_location = maildir: ~ / mail

eller

mail_location = mbox: ~ / mail

Slutligen, om du använder en 64-bitarsversion av CentOS, ändra "login_process_size" till "64"

6 Skapa en användare brevlåda. Skriv följande:

mkdir / home / räkning / mail
chown bill: bill / home / räkning / mail
chmod -R 700 / home / john / mail

Detta skapar postkatalog, ser till att användaren äger sin postkatalog, och tillåter honom att komma åt den. Detta måste upprepas för varje användare som har ett e-postkonto. I det här exemplet, "Bill" har e-postkontot "[email protected]"

7 Startar servern. Skriv denna kod i terminalen:

chkconfig --level 345 dovecot på
/etc/init.d/dovecot start
/etc/init.d/postfix start

Tips

  • Kör din egen e-postserver är inte för alla. Du kommer att vara ansvarig för dess underhåll. Skulle den dator som kör e-postservern går ner, kommer alla e-postmeddelanden som skickas till dig studsa tillbaka till avsändaren som "obeställbara."

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2019 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com