Vad är skillnaden mellan in- och utenheter?

November 30

Vad är skillnaden mellan in- och utenheter?


Inmatningsenheter och utmatningsenheter är hårdvara som gör det möjligt för en operatör att samverka med datorn. Utan inmatningsenheter, skulle en datoranvändare inte kunna mata instruktioner till eller skicka och lagra information i en dator; utan kraftöverföringsanordningar, skulle datorn inte att kunna ge behandlad information tillbaka till användaren.

computing Sequence

I datorer, kommer datainmatning innan datautgången. När du spelar ett ljudklipp lagras i hårddisken, alla processer du utför, inklusive dubbelklicka på filen, är ingångar. Du instruera datorn med inmatningsenheter för att öppna en mapp, leta upp filen, laddar mediaspelaren och spela upp ljudklippet. Datorn tar i dessa instruktioner utför dem och ger dig en utgång i form av ljud från högtalarna. Samma sekvens utförs i alla datorprocesser, oavsett om du redigerar ett Word-dokument eller surfa på Internet.

Gemensam Inmatningsenheter

Vanliga inmatningsenheter inkluderar mus, tangentbord, skanner, mikrofon och webbkamera. Musen och tangentbordet är de viktigaste inmatningsenheter som alla program, inklusive operativsystemet (OS), är avsedda att navigeras igenom och kontrolleras med dessa enheter. Musen, en pekdon, är en liten halvsfärisk objekt med en plan botten; konturerna passar in i handflatan, översätta fysiska rörelserna hos operatören markören rörelser på skärmen. I bärbara datorer, har musen ersatts med en platt, tryckkänslig panel, som drivs av ett finger. En annan kritisk inmatningsenhet, är tangentbordet en platt med rader av alfanumeriska tangenter och andra specialtangenter med unika datorfunktioner.

Gemensam utenheter

De vanligaste utenheter i moderna datorer är bildskärm, högtalare, skrivare och ljud- och grafikkort. Bildskärmen fungerar i samband med grafikkortet, som ibland kallas grafikkortet, för att generera och visa images.The bildskärm i en modern dator är platt LCD-skärm kan visa ljusa bilder med full tydlighet. Storlek på displayenheten kan variera, beroende på datorfunktionen och inställningen --- vanligtvis är mellan 14 och 21 inches. Datorhögtalare spela upp ljud, baserat på signaler från ljudkortet. I en modern dator kan högtalarna antingen integreras i hårdvaran eller tillsättas som en perifer enhet.

Tillgänglighet

Tillgängligheten är en punkt i skillnaden mellan in- och utgångsenheter. En inmatningsenhet används för att ta emot instruktioner från en användare och ge den till datorn och måste vara lättillgänglig för användaren därför. Om musen, istället för att vara på toppen av tabellen, var inuti datorn torn hölje, skulle det vara besvärligt (och farliga) för att driva enheten. Utmatningsanordningar, å andra sidan, inte förlita sig på någon form av fysisk kontakt med datoranvändaren och kan vara närvarande som en inre komponent. Exempel är expansionskorten (ljud och video) som är monterade i slitsar i moderkortet.

Fysiska attribut och pris

Inmatningsenheter är vanligtvis mindre i storlek än utenheter och har fysiska attribut som betonar på komfort och enkel användning. Inmatningsenheter hanterar vanligtvis indata genom knappar, lins eller mikrofon. Utenheter är större, och betonar på kvalitet och storlek av produktionen. De flesta inmatningsenheter, som är mindre och enklare att tillverka, kostar mindre än utgångs enheter --- tangentbord och möss är billigare än skrivare och LCD-skärmar.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com