Vad är den idealiska storleken på en bild för HTML-sidor?

December 12

Vad är den idealiska storleken på en bild för HTML-sidor?


Den idealiska bildstorlek för HTML-sidor varierar beroende på ett antal faktorer, bland annat uppladdningshastighet av din Internet-anslutning och nedladdningshastigheter på anslutningar besökare Internet till din webbplats, storlek och kvalitet på den ursprungliga bilden, den avsedda användningen för bild och antalet bilder per sida.

anslutningshastigheter

De flesta Internetanslutningar kommer inte att ha problem med att lägga upp bilder, men uppringd, satellit eller andra långsamt uppladdning anslutningar kan vara orimligt långsam uppladdning bilder som är mer än 100 kilobyte.

Originalbildstorlek / Kvalitet

Även en 1- eller 2-megapixel bild är för stor för att passa de flesta datorskärmar. De flesta bilder bör skalas ner till en upplösning på mindre än 640x480 pixlar och mindre än 250 kilobyte.

Avsedd användning

Om bilden måste vara mycket stor, med sin höga detalj spelar en faktor i hur webbplatsens besökare använder det, bör dess pixel inte minskas så mycket. Det kan fortfarande behöva minskas något, men kommer förmodligen att sluta med en upplösning som faller mellan 640x480 och 1280x1024 pixlar - kommer de flesta människor inte har skärmupplösningar högre än så. Filstorlekar kan nå så mycket som en megabyte.

Antal bilder

För en sida med flera bilder, såsom ett galleri, är det bästa formatet för att visa en miniatyrbildstorlek som länkar till en större bildstorlek.

JPG

För HTML-sidor, bör bilderna alltid konverteras till .jpg eftersom .jpg-filer erbjuder den högsta filstorlek komprimering av alla bildformat. Undantaget från denna regel är när bilden ska användas för utskrift eller detaljerad visning på större skärmar eftersom konvertera en fil till .jpg permanent minskar bildkvaliteten.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2022 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com