Hur hitta ägare av en IP-adress eller e-post

September 24

Webb och e-post fungerar föra register på vem som använder deras tjänster, och som sådan kan slå information om vem som äger vissa e-postmeddelanden eller domäner. Detta kan vara användbart om ditt företag vill köpa en domän som är på väg att löpa ut och inte vet vem du ska kontakta, eller om du lider hackerattacker från vissa platser på Internet. Windows innehåller verktyg för att utföra dessa uppgifter eller låter dig ladda ner den från deras servrar.

Instruktioner

1 Ladda ner Microsoft "whois" kommandoradsverktyg (Källa 3).

2 Klicka på "Start" skriv "cmd" och tryck sedan på "Enter" för att öppna kommandotolken.

3 Navigera till platsen för "whois" fil med "dir" kommandot. Till exempel, om du har hämtat det till skrivbordet, skulle du använda "Dir C: \ Users \ <användarnamn> \ Documents \ Desktop" där <användarnamn> är ditt användarnamn på Windows (Källa 3).

4 Skriv följande kommando i prompten att slå upp uppgifter om ägaren av en domän, där "domännamn" är ett exempel på namn och kommer att ändras baserat på vad du letar upp (Källa 2):

nslookup www.domain-name.com

5 Skriv ner IP-adress i listan.

6 Kör "whois" kommandot med hjälp av IP-adressen för att slå informations ägande, där 68.12.54.199 representerar IP-adressen skrivs från "nslookup" kommandot (Källa 3):

whois 68.12.54.199

7 Ange följande "finger" för att slå upp en e-postadress, där "[email protected]" representerar den e-postadress du letar upp (Källa 1):

finger [email protected]

Tips

  • Det är praktiskt taget omöjligt att få IP-adressen för ett e-postmeddelande från en Yahoo e-postadress, det oftast bara pekar till San Francisco.
  • Många e-postleverantörer gör e-ägande information privat, så kommandot finger kan returnera lite eller ingen information. I det här fallet finns det inte mycket annat att göra än forskning e-postadressen utanför postleverantör.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2021 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com