Interactive Mail Access Protocol

June 25

Interactive Mail Access Protocol


"Interactive Mail Access Protocol" är ett tidigare namn för Internet Message Access Protocol. Detta protokoll används för att dra ner e-post från en e-postserver på e-postklient program för presentation till mottagaren.

Historia

Protokollet kallades ursprungligen interims Mail Access Protocol (IMAP). Detta definierades för Xerox-maskiner men aldrig publicerades som en öppen standard och inga kopior av originalspecifikationen, eller ens ursprungliga programvaran existerar längre. Definitionen utvecklats till Interactive Mail Access Protocol 1988 när dess normer offentliggjordes av Internet Engineering Task Force. Detta namn levde fram till 1994 när IMAP version 4 offentliggjordes. Det tog sedan namnet på Internet Message Access Protocol.

Fungera

IMAP är en av de två systemen vanligen används för att hämta e-post från en e-postserver. De rivaliserande systemet kallas POP (Post Office Protocol). IMAP inte överföra e-post från avsändaren till mottagarens e-postserver. Denna funktion utförs efter den Simple Mail Transfer Protocol (SMTP).

Funktioner

IMAP har flera fördelar jämfört POP. En är att POP tillåter endast en klient för att vara ansluten till en postlåda som helst. IMAP tillåter flera, och inkluderar anmälan till varje kund som en annan användare förändringar postlådeinnehåll.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com