Hur man tar bort en farlig trojan

April 10

Hur man tar bort en farlig trojan


En trojan är ett skadligt program. Till skillnad från ett virus, kan en trojan inte kopiera och sprida sig. Ändå är trojaner anses vara mycket farlig. Detta beror på att trojaner kan öppna säkerhetshål på din dator som sedan kan användas av hackare att få tillgång till personuppgifter och hämta fler trojaner på din dator. Det bästa sättet att ta bort en farlig trojan är genom att köra antivirusprogrammet. Däremot kan en farlig trojan tas bort manuellt.

Instruktioner

Avsluta Infekterade Processer

1 Tryck på Ctrl + Alt + Delete.

2 Klicka på "Task Manager" och klicka sedan på fliken "Egenskaper".

3 Avsluta alla processer som är förknippade med trojanen. För att avsluta en process, högerklicka på den och välj "Avsluta process." För att avgöra om en process i samband med en trojan, skriver namnet på den process i Process Library ligger på länken i avsnittet Resurser.

Ta bort infekterade DLL-filer

4 Klicka på "Start" -menyn.

5 Klicka på "Kör".

6 Skriv "cmd" (utan citattecken) i rutan Öppna och klicka på "OK". Kommandotolken öppnas.

7 Skriv "regsvr32 / u SampleDLLName.dll" (utan citattecken) i kommandotolken och tryck på ENTER. Observera att "SampleDLLName.dll" bör ersättas med namnet på den Dynamic Link Library (DLL-fil) i samband med trojanen. Denna information kan hittas genom att skriva namnet på trojan i sökrutan på länken "FasterPCCleanClean.com" i avsnittet Resurser.

Ta bort infekterade filer

8 Klicka på "Start" -menyn.

9 Klicka på "Sök efter filer och mappar" eller "Sök program och filer."

10 Sök efter och ta bort alla filer som är associerade med trojanen. För att ta bort en fil, högerklicka på filen och välj "Ta bort". För att bestämma vilka filer är associerade med trojanen, skriver namnet på trojan i sökrutan på länken "FasterPCCleanClean.com" i avsnittet Resurser.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com