Hur man installerar SDRAM-minne

December 18

Hur man installerar SDRAM-minne


SDRAM (SDRAM) är en typ av Dual Inline Memory Module (DIMM) med 168 stifts. Det är oftast installeras i par. Medan de flesta stationära datorsystem inte använder SDRAM, bör tillverkarens specifikationer höras innan installationen för att säkerställa kompatibilitet med din dator. Installera SDRAM i datorn kräver inga speciella verktyg eller utbildning och kan åstadkommas inom några minuter.

Instruktioner

1 Stäng av datorn och koppla loss alla kablar och kringutrustning.

2 Öppna fallet med datorn i enlighet med tillverkarens riktlinjer. De flesta datorlådor har en sidopanel som helt enkelt glider av. Om sidopanelen är fäst med skruvar, måste du ta bort dem med en skruvmejsel.

3 Hitta SDRAM-minnen i datorn. SDRAM kan identifieras genom det sätt som de skjuter ut vinkelrätt från moderkortet. De är varje hålls i sina hålor med en liten vit klämma på vardera sidan. Om du byter ut minnet i datorn, tryck försiktigt ner på varje vit klämma tills de låses öppna, ta bort SDRAM-minne. Om du har tillräckligt med tomma hylsor, är det inte nödvändigt att ta bort den befintliga SDRAM.

4 Sätt den nya SDRAM genom att sätta varje pinne i en tom sockel. Tryck på pinnen ordentligt, utan att vrida pinnen. Både vita klämmorna stängs automatiskt med ett hörbart "klick" låsa SDRAM-minne på plats.

5 Sätt ihop datorn fallet. Byt ut skruvar du har tagit bort när du öppnar fallet.

6 Byt ut alla kablar och sladdar och makt upp datorn. Om datorn piper när du slår upp, har minnet inte har installerats på rätt sätt och du kommer att behöva upprepa dessa steg. Om datorn slås på utan pipande, har din SDRAM har installerats.

Tips

  • Koppla alltid ur datorn innan du öppnar höljet. Öppna aldrig den interna strömförsörjningen av en dator på grund av risken för elektriska stötar, även när det är frånkopplad.

        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2020 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com