Konsekvenser för en student att lära sig om Internet Filter

May 8

Konsekvenser för en student att lära sig om Internet Filter


Flera sökmotorer tillåta användare att filtrera stötande innehåll från sökresultaten. Men detta hindrar inte användare från att surfa till tvivelaktiga webbplatser. Många skolor använder Internet filter för att skydda eleverna från de farliga och offensiva delar av webben. Det finns konsekvenser som uppstår när eleverna lär sig att skolorna filtrerar internetaktivitet.

Varför Filter är nödvändiga

Internet är ett jätte nätverk som består av dataströmmar som flödar mellan fjärrdatorer. Data i dessa strömmar kan bestå av text, bilder och även video. Om ingen Internet filtreringsprogram existerar, kan elever som använder skol webbläsare se något av detta innehåll, även om det är stötande eller farlig. Farligt innehåll kan komma i form av destruktiva virus och andra former av sabotageprogram. Att förhindra att detta händer, skolor använda programvara som övervakar inkommande och utgående Internettrafik.

lagkrav

Skolor på alla nivåer, från grundskola till högskola, har möjlighet att filtrera Internet. Den "Barnens Internet Protection Act" hjälper sköld yngre studenter från skadligt webbinnehåll. Detta federal lag gäller skolor som använder medel från regeringens "E-rate" program. E-rate gör skolor att få Internet utrustning och tillgång till rabatterade priser. Skolor som inte ger Internet-filter som skyddar minderåriga kommer inte att få dessa rabatter. CIPA handling kräver också skolor för att se till att eleverna är säkra i rummet program via e-post och chatt. Den nationella konferensen för delstatsparlament påpekar att i januari 2011 krävs vissa stater federalt finansierade skolor för att lägga till Internet filtreringsprogram till sina datorer.

Surfning Konsekvenser

En skola Internet-filter fungerar genom att förhindra elever från att komma åt vissa webbplatser på webben. Det gör detta genom att jämföra webbadressen som en användare skriver i en webbläsare med en lista över webbplatser. Detta kan vara en "whitelist" som innehåller acceptabla platser eller en "svart lista" över stötande webbplatser. Filtreringsprogram analyserar användarens begäran och tillåter eller inte tillåter navigering till den begärda platsen. Filter undersöker också inkommande data och förhindra stötande innehåll visas i en webbläsare innan en användare ser det. Studerande skolor med Internet-filter måste lära sig att anpassa surfvanor, eftersom vissa platser kan vara onåbar.

etik

Studenter med grundläggande Internet kunskap kan kringgå några skolInternetFilter och visa begränsade platser. Eleverna gör detta genom att ansluta till en "proxy" server. En proxyserver kan en Internetanvändare att använda denna server för att få tillgång till Internet. Till exempel, om en skola filtrerar Internet enligt en lista med begränsade platser, kan eleverna enkelt dirigera Internet förfrågningar till en proxyserver. Servern kommer att visa elevens begärda platser. För att motverka användningen av proxyservrar, måste skolor lägga till webbadresser för kända proxyservrar i listan över begränsade platser. Mjukvarualgoritmer finns också att ibland kan identifiera proxyservrar utan att undersöka sina webbadresser .. Studenter som vet hur man kringgå skolan Internet-filter måste avgöra om det är etiskt rätt att göra det.


        

Välkommen till dig för att skicka en kommentar:

            
            
            
            

© 2023 Astrixsoft.com | Contact us: webmaster# astrixsoft.com